07:51 18.03.2022

За добу на Харківщині рятувальники 42 рази виїжджали для ліквідації пожеж, піротехніки відпрацювали близько 30 адрес, один рятувальник загинув, ще одного поранено – ДСНС

3 хв читати

Минулої доби четверга, 17 березня, в Харківській області рятувальники здійснили 42 виїзди для ліквідації пожеж, що виникли в результаті обстрілів і повітряних бомбардувань росіян, загинув один пожежник, ще один госпіталізований із пораненням. Піротехніки здійснили близько 30 виїздів на місця для знешкодження спрацьованих та вибухових вибухонебезпечних предметів, повідомили у ДСНС України в Харківській області.

"За добу з 17 до 18 березня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС продовжували виконувати службові обов'язки в умовах воєнного часу. Ворог здійснював обстріли та повітряні бомбардування різних об'єктів житлових кварталів Харкова та сільських населених пунктів області. Загалом за добу рятувальники здійснили 42 виїзди для ліквідації пожеж а також на розчищення завалів зруйнованих будівель", – йдеться у ранковому зведенні на сторінці відомства в фейсбук у п'ятницю.

Зокрема, минулої ночі в результаті чергового обстрілу, ворожі ракети потрапили в один із навчальних закладів міста Мерефа у Харківському районі області. Внаслідок обстрілу сталися часткові руйнування двоповерхової будівлі з подальшим спалахом. Виклик до служби порятунку надійшов о 03:39. До місця події виїхало 4 відділення ДСНС на автоцистернах та 20 осіб особового складу. Площа пожежі становила близько 400 кв. м. Ліквідовано пожежу о 17:30.

Крім того, триває ліквідація пожежі, що сталася 17 березня в одному з найбільших торговельних центрів міста Харкова. У результаті обстрілу спалахнули торговельні павільйони у різних місцях ринку. Виклик до служби порятунку надійшов близько 14:00. На місці події працює 21 одиниця пожежно-рятувальної техніки та близько 100 осіб особового складу ДСНС. Площа пожежі становить близько 7га. Горять торговельні павільйони та частково пошкоджені 2 житлові будинки. Усі зусилля підрозділів служби порятунку спрямовані на запобігання розповсюдженню полум'я на житловий сектор та інші суміжні об'єкти. Загалом врятовано понад 10 житлових будинків. Під час гасіння пожежі ворог завдав повторного обстрілу, під час якого отримали численні поранення двоє рятувальників. Вони були негайно направлені до лікувального закладу. Під час госпіталізації один із рятувальників від отриманих травм загинув.

Рятувальники Харківського, Полтавського та Дніпропетровського гарнізонів ДСНС, Національного університету цивільного захисту України, Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування, а також волонтери та комунальники працювали над розчищенням завалів зруйнованих житлових будинків та адміністративних будівель.

Проводились пошукові роботи та розчищення завалів у Київському, Шевченківському та Немишлянському районах Харкова, а також у Харківському районі області. Крім того, підрозділи ДСНС протягом дня здійснювали виїзди на гасіння пожеж житлових багатоповерхівок та приватних будівель, торговельних та інших об'єктів. Пожежі виникали у Шевченківському, Київському, Немишлянському та Московському районах міста Харкова, Харківському та Ізюмському районах області.

"Піротехнічні підрозділи ДСНС також продовжували працювати, знешкоджуючи артилерійські боєприпаси, що не розірвалися. Було відпрацьовано близько 30 адрес, де знаходилися спрацьовані та вибухові вибухонебезпечні предмети", – повідомили в ДСНС.

Джерело: https://www.facebook.com/MNSKHARKIV

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА