18:02 07.03.2022

Релокація компаній у західні області України підвищила орендні ставки вдвічі

1 хв читати
Релокація компаній у західні області України підвищила орендні ставки вдвічі

Релокація компаній призвела до стресового підвищення споживання обсягу готельної та офісної нерухомості, а також підвищення ставок у західних областях України, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" директор компанії bld Віталій Муханов.

За його словами, зокрема, відмічені випадки, коли пансіонати/готелі знімала одна компанія під проживання та роботу, термін оренди - до кінця року, ставки зросли в середньому вдвічі.

"Під офіси переоснащувалися також невеликі окремі будівлі в центрі міст. Основна пропозиція була знята за декілька тижнів до початку військових дій", - повідомив Муханов.

З трендів експерт також відзначив "розморожування" проблемних/теплих складських та промислових об'єктів під потреби переселенців, волонтерів, сортування гуманітарної допомоги.

"Не йдеться про добудову об'єктів. Будівлі без електрики та води терміново оснащують генераторами та забезпечують доставку води, щоб розселити сім'ї з дітьми, які вимушено залишили зони активних військових дій", - повідомив Муханов.

За словами експерта, загалом така стресова ситуація веде до швидкого насичення ринку і корпоративним, і приватним споживачем. "Однак при цьому спостерігається зупинення реалізації нових проєктів", - додав Муханов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА