18:08 09.09.2011

Глава УПЦ-КП благословляє Януковича на вирішення "газового конфлікту" з Росією

2 хв читати

Глава Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ-КП) Філарет висловив моральну підтримку президенту України Віктору Януковичу у вирішенні "газового питання" з Росією.

"Вважаю за необхідне через цього відкритого листа від себе особисто і від Української православної церкви Київського патріархату морально підтримати Ваші зусилля, спрямовані на захист інтересів українського народу і встановлення справді партнерських відносин із Росією на основі рівності та взаємної поваги між нашими державами", - йдеться у відкритому листі глави УПЦ-КП на ім'я В.Януковича, розміщеному на сайті Церкви.

У листі наголошується, що "газове питання" напряму не має стосунку до Церкви. "Але з іншого боку в ньому, як у дзеркалі, відображається вся російська політика щодо України, метою якої є зробити нас у всіх головних питаннях залежними від волі Москви". На словах ми чуємо запевнення в "дружбі", "братерстві", "стратегічному партнерстві", "духовній єдності". А на ділі бачимо, що російське керівництво діє щодо України за формулою: "ви нам дайте все і негайно, а ми вам щось колись можливо і дамо", - нарікає патріарх Філарет.

Він також проводить паралелі між впливом Росії на життя Київського патріархату і України як держави: "Лякаючи анафемами і відлученням, РПЦ хоче знову отримати повноту духовної влади в України, - так само, як російське керівництво" торговими війнами "і погрозами намагається втягнути Україну в кабалу "Митного союзу".

"Ми все це бачимо і розуміємо. А тому хочемо морально підтримати Вас, Вікторе Федоровичу, у обстоюванні національних інтересів. Ми, громадяни України, можемо і повинні дискутувати щодо шляхів найкращого розвитку нашої держави. Але коли йдеться про українську державність і незалежність - ми всі маємо стати разом на її захист. Ми молимося, щоб Господь дав Вам сили та мудрості відстояти суверенітет і незалежність України від зазіхань "хороших сусідів", які хочуть задушити нас у "братніх обіймах", - пише глава УПЦ-КП.

В.Янукович є парафіянином УПЦ (МП).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА