19:50 11.11.2021

Терехов пообіцяв "підняти планку Кернеса ще вище"

3 хв читати
Терехов пообіцяв "підняти планку Кернеса ще вище"

Ігор Терехов склав присягу міського голови Харкова на позачерговій сесії міськради у четвер.

"Гарантую, я буду мером усіх харків'ян незалежно від політичних та особистісних уподобань. Містяни мають знати: я відстоюватиму інтереси Харкова", - сказав Терехов, виступаючи перед депутатами після присяги.

Свій виступ він розпочав українською мовою, але після перших декількох фраз перейшов на російську, пославшись на емоції, які його переповнюють.

Терехов подякував і харків'янам, які підтримали його на виборах, і своїй команді. Однак соратників попередив, що "недоторканних немає".

"Це наша з вами спільна перемога, дякую, що не підвели. Однак хочу сказати: недоторканних немає. З тими, хто не справлятиметься із заданим нами темпом перетворень, нам не по дорозі. З тими, чия якість роботи не відповідатиме моїм вимогам і, найголовніше, очікуванням харків'ян - нам не по дорозі", - сказав Терехов.

Він пообіцяв відкриту та прозору роботу міськради.

"Харківська міськрада буде найбільш відкритою, а її діяльність - найпрозорішою. Гроші містян мають працювати і працюватимуть на користь усієї громади Харкова", - заявив Терехов.

Він закликав депутатський корпус до спільної конструктивної роботи і не використовувати міськраду як майданчик для політики та популізму.

"Кожна з фракцій міської ради може, а головне, зобов'язана зробити все для розвитку Харкова. Я відкритий для кожного. Я зроблю все, щоб наша співпраця на благо харків'ян була продуктивною... Хочу повторити те, що говорив завжди: у цій залі немає місця політиці, немає місця популізму та вузькопартійним інтересам. Давайте не витрачати час на політичні розбірки. Час та сили необхідно присвятити нашому улюбленому рідному місту Харкову", - сказав Терехов.

Він заявив, що не має наміру зменшувати темпи розвитку міста.

"За останні десятиліття завдяки зусиллям Геннадія Адольфовича Кернеса планку перетворень у нашому місті було піднято дуже високо. Моя ціль - підняти її ще вище, задати небувалий темп розвитку міста у всіх сферах його життєдіяльності", - сказав Терехов.

Він пообіцяв регулярно зустрічатися із жителями міста.

"Я доступний для всіх, кому потрібна моя допомога. Такої самої віддачі я вимагатиму від усіх моїх соратників. Постійна турбота про харків'ян - наш закон, вище якого немає нічого. Мій девіз і девіз моєї команди залишається незмінним: Харків - це круто", - підсумував Терехов.

Ігоря Терехова було обрано секретарем Харківської міськради 9 грудня 2020 року. З вересня 2015 року був першим заступником міського голови Харкова Геннадія Кернеса. До цього (з квітня 2007 року) був заступником голови Харківської облдержадміністрації, а згодом (з квітня 2019 року) - заступником міського голови Харкова.

Як повідомлялося, раніше у четвер депутати Харківської міськради більшістю голосів підтримали дострокове припинення повноважень секретаря міськради Ігоря Терехова, а міськвиборчком зареєстрував його міським головою.

31 жовтня у Харкові відбулися позачергові вибори міського голови. Їх було призначено через смерть Геннадія Кернеса, обраного міським головою на виборах восени 2020 року. За даними міськвиборчкому, явка становила 28,29%.

Увечері 1 листопада міська територіальна виборча комісія встановила результати голосування, згідно з якими секретар Харківської міськради Ігор Терехов здобув перемогу у першому турі, отримавши 146 249 голосів виборців (50,66%). За його найближчого конкурента, колишнього міського голову Харкова Михайла Добкіна, проголосували 82 008 осіб (28,41%).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА