15:15 22.10.2021

Поліція Києва викрила працівників лабораторії, які видавали COVID-сертифікати без здачі аналізів

1 хв читати

Столичні правоохоронці припинили протиправну діяльність працівників лабораторії, які видавали COVID-сертифікати без здачі аналізів, розпочато кримінальне провадження, повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

"Слідче управління столичної поліції спільно з Управлінням стратегічних розслідувань у Києві викрило схему протиправної діяльності окремих працівників лабораторії, а саме надання COVID-сертифікатів з недостовірними даними. За умовлену суму протягом кількох місяців спільники видавали медичний документ без фактичної здачі аналізів", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що організував злочинну схему, шукав клієнтів і керував діями спільників лікар лабораторії.

"У пошуках охочих отримати сертифікат без проходження ПЛР-тестування медику допомагали двоє посередників, а далі від цього залежала ціна послуги - від 725 до 1800 грн за сертифікат. Неправдиві відомості про відсутність у клієнта коронавірусної інфекції до бази даних вносили медсестри, які в подальшому друкували готовий документ та отримували за це гроші. У день по послугу зверталися від трьох до п’яти осіб", - розповів заступник начальника - начальник слідчого управління столичного главку Дмитро Шумейко.

Під час досудового розслідування, розпочатого за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України, працівники поліції здійснили обшуки в автомобілях, за місцем роботи та проживання фігурантів, звідки вилучили десятки бланків COVID-сертифікатів, гроші, комп'ютерну техніку, що підтверджують злочинну діяльність.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА