13:58 05.10.2021

НАЗК презентувало антикорупційний портал виявлення корупційних ризиків

2 хв читати
НАЗК презентувало антикорупційний портал виявлення корупційних ризиків

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) презентувало роботу нового інформаційного порталу виявлення корупційних ризиків.

"Сьогодні НАЗК представляє новий IT-продукт - антикорупційний портал, спрямований насамперед на автоматизацію та поліпшення роботи антикорупційних уповноважених", - сказав на брифінгу у вівторок у Києві голова НАЗК Олександр Новіков.

При цьому він наголосив, що цей портал створений не лише для осіб, уповноважених на боротьбу з корупцією, а й для керівників органів влади, бізнесу, представників ЗМІ та простих громадян.

За його словами, портал розроблений без залучення додаткових державних коштів, власними силами співробітників НАЗК.

Як розповів керівник департаменту запобігання та виявлення корупції НАЗК Сергій Деркач, портал, який починає працювати 5 жовтня, містить велику інформацію про корупційні ризики та стан роботи щодо запобігання корупції в конкретній організації.

За його словами, на новому ресурсі можна отримати статичну інформацію про антикорупційних уповноважених, антикорупційні програми, навчання антикорупційних уповноважених, звіти.

"На сьогодні портал складається з трьох великих модулів. Перший модуль - це каталог корупційних ризиків. Цей модуль буде цікавий не лише уповноваженим, а й громадськості, оскільки це перша велика веб-бібліотека корупційних ризиків у різних сферах діяльності та державного управління", - розповів Деркач. Другий модуль, за словами керівника департаменту, стосується ефективності роботи антикорупційних уповноважених і буде цікавий також тим, хто здійснює громадський контроль.

"Третій модуль - це перша наймасштабніша база даних організації роботи щодо запобігання корупції абсолютно всіх суб'єктів у країні - це і державні органи, і органи місцевого самоврядування, і юридично особи", - додав Деркач.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА