12:19 24.08.2021

Кеті Гокул змінила Ендрю Куомо на посаді губернатора штату Нью-Йорк після скандалу з домаганнями

1 хв читати
Кеті Гокул змінила Ендрю Куомо на посаді губернатора штату Нью-Йорк після скандалу з домаганнями

Кеті Гокул стала першою жінкою-губернатором штату Нью-Йорк після відставки екс-губернатора Ендрю Куомо, якого звинуватили в сексуальних домаганнях, повідомляє у вівторок агентство Associated Press (AP).

"Я скажу жителям Нью-Йорка, що я готова до цього завдання. І я дуже пишаюся тим, що можу бути їхнім губернатором, я не підведу їх", - сказала Гокул після складення присяги.

Гокул, член Демократичної партії США із західної частини штату Нью-Йорк, склала присягу на короткій приватній церемонії в Капітолії штату під наглядом головної судді штату Джанет Діфіоре.

Куомо залишив офіс опівночі, через два тижні після того, як оголосив, що краще піде у відставку, ніж зіткнеться з імовірним імпічментом. Він подав заяву про відставку пізно ввечері в понеділок лідерам асамблеї та сенату штату.

На початку місяця прокурор штату Летиція Джеймс оприлюднила результати незалежного розслідування, в якому йшлося про те, що Куомо домагався щонайменше 11 жінок, зокрема своїх співробітниць, порушивши і федеральне законодавство, і закони штату.

Куомо раніше виступив із заявою, в якій заперечував свою провину та говорив, що не має наміру йти у відставку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА