14:54 14.08.2021

Кількість жертв повеней у Туреччині зросла до 44 осіб

2 хв читати
Кількість жертв повеней у Туреччині зросла до 44 осіб

Кількість жертв повеней і селів у Причорноморському районі Туреччини зросла до 44 осіб, повідомляють в суботу західні та місцеві ЗМІ з посиланням на управління із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій при уряді Туреччини.

За даними управління, 36 людей загинули в провінції Кастамону, сім - в Синопі і один-в Бартіні. У Синопі також дев'ять осіб госпіталізували з травмами.

Повені знесли будинки, розірвали мости і затопили автодороги. Жителі Кастамону в соціальних мережах заявляють про сотні зниклих безвісти людей.

Рятувальні загони разом з кінологами, вертольотами і літаками ведуть пошуки людей. До і після повені в провінціях евакуювали понад 2 тис.осіб, багатьох тимчасово розмітили в студентських гуртожитках.

Зону лиха на півночі Туреччини напередодні відвідав президент Реджеп Таїп Ердоган. Він пообіцяв, що держава зробить все можливе для усунення наслідків природних катаклізмів.

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану у зв'язку з повенями, що спричинили загибель людей.

"Щирі співчуття президенту Реджепу Таїпу Ердогану і дружньому народу Туреччини у зв'язку із загибеллю людей і значними руйнуваннями через повінь у Чорноморському регіоні. Поділяємо біль сімей, у яких стихійне лихо забрало близьких. Бажаємо якнайшвидшого одужання постраждалим", - написав Зеленський у Твіттер у суботу.

У свою чергу глава МЗС Дмитро Кулеба написав у соцмережі, що"Україна солідарна з нашими турецькими друзями і союзниками в цей важкий час випробувань".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Будинок для ВПО відкрито в одному із сіл Великогаївської громади Тернопільщини

Росіяни обстріляли Запорізьку область, є загиблий - ОВА

Прем'єр Хорватії візьме участь у Саміті миру - Зеленський

Голова УІНП: Меморіалізація російсько-української війни буде складною

Кількість загиблих у Черкаській Лозовій зросла до семи - прокуратура

Понад 400 тис. українців оновили свої дані в застосунку "Резерв+" - Міноборони

Голова УІНП: 24 лютого поки що має залишатися неофіційною датою, що підсвічується державою як День люті

У Кропивницькому районі пролунали вибухи, постраждалих і руйнувань немає - ОВА

Голова УІНП про народні меморіали на майдані Незалежності та біля стіни Свято-Михайлівського монастиря: Потрібно запропонувати якісну альтернативу

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА