08:41 11.07.2021

Австралія вивела військовий контингент з Афганістану

2 хв читати
Австралія вивела військовий контингент з Афганістану

Усі австралійські військовослужбовці покинули територію Афганістану, повідомив глава Міноборони Австралії Пітер Даттон, передає Sky News.

"Наразі ця військова кампанія добігла кінця. Настав сприятливий час для виведення цих сил, але це не означає, що ми не братимемо участь у кампаніях з США", - сказав він.

Він зазначив, що за минулі 20 років у військовій кампанії в Афганістані брали участь понад 39 тис. австралійських військовослужбовців, з яких загинула 41 людина. За його даними, в останні роки контингент був скорочений з 1,5 тис. солдатів і офіцерів до 80 осіб.

Даттон також наголосив, що і після виведення своїх сил з країни Австралія залишиться союзником Афганістану в боротьбі з тероризмом. "Наразі ця кампанія добігла кінця", - підсумував він.

Про рішення вивести війська США з Афганістану оголосив президент США Джо Байден у квітні. За його словами, військову операцію Вашингтон почав, щоб "покінчити з Бен Ладеном" і цю місію було виконано. Процес виведення військ почався в травні і повинен був завершитися до вересня, на початку року в країні було близько 2,5 тис. військових США. Разом із Америкою свої війська виводять країни НАТО.

Після рішення США на території Афганістану з новою силою відновився конфлікт між афганською владою і "Талібаном". Таліби почали широкомасштабний наступ і 9 липня заявили про отримання контролю над 85% території Афганістану.

Рятуючись від сил талібів, підрозділи афганської армії кілька разів переходили кордон з Таджикистаном. У зв'язку з цим Душанбе оголосив мобілізацію і перекине на кордон ще 20 тис. військових.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА