16:03 06.07.2021

Офіційні консультації політичної робочої групи ТКГ 6 липня знову не відбулися - Гармаш

2 хв читати
Офіційні консультації політичної робочої групи ТКГ 6 липня знову не відбулися - Гармаш

Консультації в політичній робочій групі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з питань Донбасу, заплановані на 6 липня, знову не відбулися через присутність запрошеної Росією так званої представниці тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей України Майї Пирогової.

"В офіційних засіданнях українська сторона може бути представлена лише у повному складі, з представниками ОРДЛО від України... У Донецьку все-таки вирішили зірвати діалог, який розпочався, і "втягли" у студію Майю Пирогову, засуджену українським судом за терористичну діяльність. Ми, як і попереджали, в такому випадку були змушені вийти з віртуальної "кімнати переговорів". Згодом вийшли і всі інші", - написав представник Донецька у Тристоронній контактній групі з питань Донбасу Сергій Гармаш на своїй сторінці у Facebook.

Він також зазначив, що "на засіданні політичної робочої групи, яке не відбулося, вперше була присутня новий призначений модератор ОБСЄ Сільві Берман".

"В особистому спілкуванні вона дуже приємна жінка. Але на загальній неформальній сесії новий модератор заявила про збереження старих "практик"... А саме: "не цікавитися статусом учасників робочої групи"... У комплексі заходів прямо записано, що робочі групи "відображають склад ТКГ", а на сьогодні "люди з Донецька та Луганська" офіційно не представляють нікого з членів ТКГ", - додав він.

"По суті, це означає, що в процесі так і не з'явиться інша сторона конфлікту: Росія заявлятиме, що вона посередник, а її особи з Луганська та Донецька продовжуватимуть самопроголошувати себе "сторонами конфлікту", не маючи при цьому жодної суб'єктності", - резюмував він.

За словами Гармаша, "в такій ситуації конструктивний діалог неможливий".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Херсонщині четверо постраждалих після ворожих обстрілів - ОВА

Кількість загиблих у Малоданилівській громаді зросла до п'яти осіб

Найближчими днями в Україні тепло, вдень до 21-26°

Генштаб ЗСУ: на Харківському напрямку противник активних дій не проводив

Генштаб ЗСУ: За добу відбулося 110 бойових зіткнень, втрати ворога сягнули близько 1210 осіб, знищено морський тральщик "Ковровець"

Обмеження електроенергії 19 травня поки що не плануються - Міненерго

У Черкаській області вночі збито два ударні безпілотники, без постраждалих і руйнувань - ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, двоє мирних жителів загинули, п'ятеро поранені

Армія РФ прагне захопити Вовчанськ для створення плацдарму з підготовки другого етапу наступу в Харківській області - ISW

Сили ППО за ніч знищили 24 дрони-камікадзе в південних регіонах, 20 із них - в Одеській області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА