17:22 16.06.2021

Уряд затвердив концепцію реалізації проекту "Президентський університет"

2 хв читати
Уряд затвердив концепцію реалізації проекту "Президентський університет"

Кабінет Міністрів затвердив концепцію реалізації проекту "Президентський університет".

"Проект "Президентський університет" має започаткувати взірцеву модель інноваційного науково-освітнього хабу шляхом створення сучасного закладу завдяки концентрації найкращих матеріальних і людських ресурсів країни. При цьому формат проекту дозволить виявити й подолати обмеження для ефективної діяльності закладу вищої освіти, внести за потреби зміни до нормативно-правових актів, які встановлюють правові, організаційні, фінансові засади функціонування та розвитку системи вищої освіти у сфері наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності", - йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства освіти і науки.

Зазначено, що метою проекту є створення університету, який поєднує високоякісну освіту, сучасні дослідження та інноваційну діяльність шляхом інтеграції з академічною наукою високого рівня, високотехнологічними компаніями (концепція "трикутника знань"), як пілотного проекту для забезпечення наукових установ, державних органів та інноваційного бізнесу молодими фахівцями з високим рівнем підготовки.

У відомстві переконані, що в процесі апробації моделі мають бути відпрацьовані бізнес-процеси управління університетом, методи навчання, які базуються на дослідженнях, інноваційні форми співпраці з бізнесом, тісніша взаємодія з академічними установами наукової сфери задля формування сучасного змісту освіти та використання ресурсної бази, які мають стати прикладом для наслідування та популяризації в усіх закладах вищої освіти.

Концепція передбачає досягнення таких стратегічних цілей: створення інноваційного університету згідно з концепцією "трикутника знань" для здобуття перспективної вищої освіти талановитою молоддю; забезпечення інноваційного бізнесу, наукових і державних органів молодими фахівцями найвищого рівня; запобігання відтоку молодих та перспективних українців за кордон; розвиток взірцевого університету; створення нових національних стандартів навчання та досліджень, освітнього простору та співпраці з науковою сферою та високотехнологічним бізнесом.

В університеті планується готувати фахівців і здійснювати дослідження за такими напрямами: інформаційні технології, кібербезпека та штучний інтелект; нанотехнології; аерокосмічні технології; енергетичні технології; біотехнологія та науки про здоров'я; глобалізація та міжнародні комунікації.

"На території майбутнього університету пропонується розмістити нові навчально-лабораторні корпуси, дослідницький центр, клініку, бізнес-центр, об'єкти соціальної сфери, а також зону рекреації та спорту", - заявляють у міністерстві.

Для координації діяльності центральних органів виконавчої влади та реалізації проекту "Президентський університет" утворено робочу групу, а в структурі Українського інституту науково-технічної експертизи та інформації - структурний підрозділ - Центр спеціальних проектів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

У Харківській області 1 людина загинула і 9 постраждали внаслідок ворожих обстрілів - голова ОВА

У прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей за минулу добу зафіксовано 42 обстріли з боку РФ - ОК "Північ"

П'ять громад Сумщини обстріляли окупанти вранці та вночі

ЗС України за добу ліквідували 1260 окупантів

Окупанти за добу завдали 246 ударів по 12 населених пунктах Запорізької області

Ворог обстріляв 18 населених пунктів Херсонської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА