18:55 02.06.2021

Кулеба обговорив із делегацією Конгресу США протидію "Північному потоку-2" та подальшу інтеграцію України в НАТО

2 хв читати
Кулеба обговорив із делегацією Конгресу США протидію "Північному потоку-2" та подальшу інтеграцію України в НАТО

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів переговори з двопартійною делегацією Конгресу США, сенаторами Джин Шахін, Робом Портманом та Крістофером Мерфі, які перебувають в Україні з робочим візитом.

Міністр приділив особливу увагу викликам російського геополітичного проекту "Північний потік-2" та наголосив на необхідності докласти всіх зусиль, щоб не допустити його втілення, повідомляє прес-служба МЗС України.

"Це поганий проект для України, для Європи та для США. Нашій державі він несе не лише економічні, а й безпекові та політичні загрози. Втіленням цього проекту Росія прагне дискредитувати Захід в очах українців та за межами нашої держави. У наших спільних інтересах - перешкодити цим планам", - заявив Кулеба.

Міністр також наголосив на важливості надання НАТО чітких перспектив на шляху євроатлантичної інтеграції України, з урахуванням наявних викликів у сфері безпеки в регіоні.

Кулеба поінформував співрозмовників про ситуацію навколо кордонів України та на тимчасово окупованих територіях, і запевнив у відданості української влади забезпеченню незалежності антикорупційних органів, зміцненню верховенства права, продовженню важливих реформ.

Сторони приділили особливу увагу шляхам посилення взаємодії України та США в сферах безпеки та політики і зміцненню обороноздатності України.

Міністр відзначив особистий внесок сенаторів у зміцнення багаторічної двопартійної та двопалатної підтримки України у Конгресі США, висловив подяку за ініціювання законодавчих актів, які посилюють обороноздатність України та сприяють втіленню важливих реформ.

Глава американської делегації, сенатор Джин Шахін запевнила в готовності Конгресу США й надалі підтримувати Україну в боротьбі проти російської агресії, здійсненні демократичних трансформацій, які підсилюють стійкість української держави, подальшій євроатлантичній інтеграції України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА