12:25 28.05.2021

Директор харківського КП піде під суд за переплату 17 млн грн за електроенергію для транспорту

2 хв читати
Директор харківського КП піде під суд за переплату 17 млн грн за електроенергію для транспорту

Слобідська окружна прокуратура Харкова направила до суду обвинувальний акт стосовно директора одного з комунальних підприємств міста, недбалість якого спричинила переплату 17 млн грн за електроенергію для трамваїв і тролейбусів.

"Встановлено, що в серпні 2019 року директор одного з КП підписав договір із приватною фірмою - переможцем тендеру, яка запропонувала найвигідніші умови на постачання електроенергії для руху тролейбусів та трамваїв у Харкові. Водночас директор КП, не перевіривши наявність законних підстав, уклав декілька додаткових угод до договору на постачання електроенергії, відповідно до яких вартість 1 кВт/год електричної енергії з ПДВ підвищилась із 2,333 грн до 2,81 грн, із одночасним зменшенням обсягів її постачання", - повідомляє прес-служба Харківської обласної прокуратури.

Отже, у результаті укладення директором КП додаткових угод до договору з приватною фірмою за постачання електричної енергії комунальному підприємству упродовж вересня 2019 року - січня 2020 року було безпідставно перераховано на рахунок фірми грошові кошти у розмірі майже 17 млн грн.

Чиновнику інкримінується ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від двох до п'яти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян або без такого.

У рамках кримінального провадження окружна прокуратура заявила цивільний позов до директора КП на суму завданих збитків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА