14:55 24.05.2021

Голова ВООЗ закликав країни підтримати глобальні зусилля із вакцинації до вересня 10% населення, до кінця року - 30%

2 хв читати
Голова ВООЗ закликав країни підтримати глобальні зусилля із вакцинації до вересня 10% населення, до кінця року - 30%

 Гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебреєсус у понеділок закликав держави-члени сприяти глобальним зусиллям із вакцинації від коронавірусу, щоб до вересня кожна країна прищепила від COVID-19 щонайменше 10% свого населення.

"Сьогодні я звертаюся із закликом до країн-учасниць (ВООЗ) підтримати масштабні зусилля із вакцинації щонайменше 10% населення кожної країни до вересня, а також підтримати мету з вакцинації щонайменше 30% населення до кінця року", - заявив Гебреєсус на церемонії відкриття щорічної Асамблеї ВООЗ.

За його словами, для досягнення мети з вакцинації 10% населення до початку осені необхідно прищепити ще понад 200 млн людей у країнах із низьким та середнім рівнем доходу.

"Це необхідно, щоб зупинити серйозні випадки захворювання на COVID-19 та летальні випадки", - зазначив голова ВООЗ.

Гебреєсус заявив, що для пришвидшення вакцинації країни з достатнім запасом вакцин мають ділитися препаратами від COVID-19 у рамках міжнародної ініціативи із забезпечення рівного доступу до вакцинації (COVAX). За його словами, деякі держави здійснюють вакцинацію для груп із низькою ймовірністю захворювання COVID-19, тоді як у низці країн спостерігається дефіцит вакцин.

Крім того, голова ВООЗ закликав країни, що отримали вакцини від COVID-19, використовувати кожну дозу вакцини за призначенням і якнайшвидше.

"Необхідно, щоб кожна країна, яка отримує вакцини від COVID-19, використовувала їх якнайшвидше. Жодну дозу не можна залишити осторонь або, ще гірше, викинути", - сказав гендиректор ВООЗ.

Він також подякував лікарям і медичним працівникам, які працюють під час пандемії COVID-19, додавши, що щонайменше 115 тис. із них померли внаслідок коронавірусу.

"Ми вважаємо, що щонайменше 115 тис. лікарів і медичних працівників загинули, захищаючи інших", - сказав Гебреєсус у понеділок.

Він зазначив, що медичному персоналу в багатьох країнах світу бракує обладнання та медикаментів, щоб повною мірою працювати.

У світі від початку пандемії коронавірусу виявили понад 167,5 млн випадків зараження, зафіксували більше ніж 3,4 млн випадків смерті серед інфікованих.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

У Харківській області 1 людина загинула і 9 постраждали внаслідок ворожих обстрілів - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА