18:22 21.05.2021

Необхідні чіткі сигнали від європейської та євроатлантичної спільноти щодо прагнень України з членства в ЄС і НАТО - глава МЗС Литви

2 хв читати
Необхідні чіткі сигнали від європейської та євроатлантичної спільноти щодо прагнень України з членства в ЄС і НАТО - глава МЗС Литви

Необхідні чіткі сигнали від європейської та євроатлантичної спільноти щодо прагнень України з членства в Європейському Союзі й НАТО, повідомив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс.

"Реформи імплементуються не заради реформ, вони необхідні для стабільності, процвітання народу, для внутрішньої та зовнішньої стійкості країни, для залучення закордонних інвестицій. Вони також необхідні Україні на шляху до європейської та євроатлантичної інтеграції, яку ми постійно підтримуємо як країна. Ми знаємо це з нашого особистого досвіду на шляху до європейської та євроатлантичної інтеграції. Необхідні чіткі сигнали від європейської та євроатлантичної спільноти щодо прагнень України", - сказав Ландсбергіс під час онлайн-заходу на тему: "Дорога до Вільнюса: пріоритети на шляху до наступної конференції з реформ в Україні у 2021 році".

Він нагадав, що лідери НАТО в Бухаресті у 2008 році погодилися, що Україна стане членом НАТО.

"Сьогодні ми маємо запевнити Україну, що у неї є реальний шлях до членства в НАТО, щоб закликати її продовжити імплементацію необхідних реформ і підготувати до подальшого членства", - додав Ландсбергіс.

Глава МЗС Литви розповів, що метою майбутньої конференції з реформ в Україні є зібрати Україну та її партнерів, щоб обговорити досягнення, консолідувати підтримку реформ, які підсилюють стійкість країни і реалізують амбітну й орієнтовану на реформи стратегію "Україна-2030".

"Цього року наш головний меседж конференції – це "Сильна Україна в більш сильній європейській та євроатлантичній сім'ї". Конференція щодо реформ в Україні у Вільнюсі забезпечить платформу для всіх українських зацікавлених сторін для того, щоб обговорити бачення реформ, стратегії та подальшу співпрацю, дати поради та очікування, покритикувати (трохи, я думаю) і висловити зауваження, де необхідно", - пояснив він.

Водночас Ландсбергіс зазначив, що незважаючи на тривалу російську агресію і пандемію, Україна продовжила досягати успіху, просуваючись у ключових реформах, а саме банківській, земельній реформах, децентралізації, досягає прогресу в секторі диджитал, в імплементації політики в галузі сільського господарства і розвитку сільських районів. За його словами, незважаючи на це, як показав випадок із Конституційним Судом наприкінці 2020 року, важливо, щоб Україна продовжила ці зусилля для того, щоб зробити реформи незворотними, особливо з точки зору судової реформи, верховенства права і боротьби з корупцією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок авіаудару в Комишувасі поранена людина, пошкоджені будівлі, виникла пожежа - Запорізька ОВА

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА