14:21 11.05.2021

Баканов: Із території РФ 7 тис. осіб займаються розвідувально-підривною діяльністю проти України

2 хв читати
Баканов: Із території РФ 7 тис. осіб займаються розвідувально-підривною діяльністю проти України

З території Російської Федерації працюють близько 7 тис. співробітників за напрямами розвідувально-підривної діяльності проти України, заявляє глава Служби безпеки України Іван Баканов.

"Не секрет, сьогоднішня Росія за своєю суттю є державою-спецслужбою, і будь-який напрям зовнішньої політики РФ - не класична дипломатія, а ряд спеціальних операцій. Лише по Україні з території Росії працює близько 7 тис. співробітників", - сказав Баканов, виступаючи на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Безпека країни" у вівторок у Києві.

Він наголосив, що це так звані офісні працівники.

"Вдумайтеся в цю цифру: 7 тис. людей щодня приходять на роботу, аби займатися розвідувально-підривною діяльністю проти України", - сказав глава СБУ.

За його словами, російські спецслужби визначають для себе такі пріоритети: перешкоджання зміцненню національної безпеки України, зокрема за допомогою зриву міждержавних домовленостей про надання допомоги нашій країні; провокування масових акцій протесту; розширення старих і формування нових агентурних мереж; проведення інформаційних спецоперацій; забезпечення ресурсами так званих ЛНР/ДНР.

Також, як наголосив Баканов, Росія приділяє серйозну увагу як точковим диверсіям і терактам, так і загальній дестабілізації в країні, а для цього створює і фінансує окремі проросійські структури.

За словами глави СБУ, російські спецслужби залучають широкий спектр осіб і організацій.

"Якщо раніше вони робили акцент на високопосадовцях, то тепер шукають агентів усюди, змінили підходи до вербування", - зазначив він.

За словами Баканова, розвідувально-підривна активність РФ жодним чином не знизиться, тож перед Україною стоятимуть нові виклики.

"Але Служба безпеки України до них готова. Ми вже сім років успішно протидіємо гібридній агресії Російської Федерації", - сказав глава СБУ.

Він навів такі статистичні дані: минулого року СБУ запобігла сімом терактам і затримала десятьох осіб, причетних до їх підготовки; винесено 192 судові вироки за терористичну діяльність і посягання на цілісність України; припинено діяльність п’яти агентурних мереж і затримано 12 агентів російських спецслужб.

Баканов наголосив, що СБУ має стати дієвішою та ефективнішою, і цьому допоможе реформа спецслужби.

"Реформа СБУ в умовах гібридної війни - це висока відповідальність без права на помилку, тому ми маємо рухатися крок за кроком: одночасно "відбивати" загрози і зберігати кваліфікований персонал", - підсумував Баканов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У російському полоні перебувають 32 представники українських медіа - Мінкультури

У Чернігові в приміщенні банку стався вибух, пошкоджено будівлю

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

Ворог за добу втратив 1040 осіб

За добу на Харківщині одна загибла, 20 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

Уночі окупанти пошкодили об'єкт "Укренерго" в Сумській області та призвели до відключення обладнання "Харківобленерго"

Ворожий дрон пошкодив високовольтну лінію електропередач у Червоногригорівській ОТГ

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Сили оборони відбили 31 атаку на авдіївському і 36 на бахмутському напрямку, загалом за добу відбулося 125 бойових зіткнень

Росіяни за добу здійснили два ракетних і 120 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА