16:14 24.02.2021

Кабмін затвердив план впровадження ініціативи "Партнерство "Відкритий уряд"

2 хв читати
Кабмін затвердив план впровадження ініціативи "Партнерство "Відкритий уряд"

Кабінет Міністрів України на засіданні в середу затвердив план дій із впровадження ініціативи "Партнерство "Відкритий уряд" у 2021-2022 роках.

За словами міністра Кабінету Міністрів Олега Немчінова, план дій передбачає продовження роботи зі створення онлайн-платформи для взаємодії органів виконавчої влади з інститутами громадянського суспільства, реалізацію заходів щодо підвищення рівня прозорості в інфраструктурі, добувних галузях й управлінні публічними фінансами, забезпечення відкритості та прозорості обліку держвласності, надання доступу до інформації з питань патентування і розвитку інновацій, відкриття інформації про бенефіціарних власників.

"Уже реалізовано чотири урядові плани дій. Відповідна робота уряду неодноразово відзначалась Керівним комітетом ініціативи як зразок для інших країн (зокрема, заходи з впровадження систем "Прозорро" та "Дозорро", відкриття інформації про бенефіціарних власників, налагодження партнерства між урядом та громадськістю в процесі реалізації ініціативи)", - написав Немчінов у своєму Telegram-каналі в середу.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, план передбачає низку заходів, серед яких остаточне наведення ладу з державним майном і його обліком завдяки розробленню відповідних електронних реєстрів. Також, за його словами, буде розширено перелік відкритих даних про бюджет і його складові, передбачається створення платформи з питань патентування і розвитку інновацій, буде запроваджено єдиний підхід до верифікації бенефіціарних власників, що посилює контроль громадськості та фінансовий моніторинг. Також буде реалізовано ініціативу щодо електронної системи подання й аналізу звітності в добувних галузях.

"Тобто буде видно, хто і скільки добуває корисних копалини, а також яку суму коштів він оплачує за такий видобуток", - додав прем'єр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА