08:32 24.02.2021

Естонія відзначатиме День незалежності без параду, президентського прийому і публіки

2 хв читати
Естонія відзначатиме День незалежності без параду, президентського прийому і публіки

В Естонії в середу відзначають 103-ту річницю незалежності держави.

Через поширення захворюваності коронавірусом організатори святкових заходів попросили людей не відвідувати урочистості і відзначати свято вдома, в колі сім'ї.

Як повідомили "Інтерфаксу" в прес-службі парламенту, святкові урочистості розпочнуться в Таллінні з церемонії підняття державного прапора зі сходом сонця о 7:32  на башті Довгий Герман.

На церемонії з промовою виступить спікер парламенту Генн Піллуаас, візьмуть участь президент Керсті Кальюлайд, прем'єр-міністр Кая Каллас. За церемонією підняття прапора, яка раніше збирала велику кількість публіки, можна буде стежити завдяки трансляції на телевізійних каналах.

Через коронавірус довелося відмовитися і від одного з найбільш багатолюдних традиційних заходів - параду Сил оборони і союзників з НАТО.

Якщо дозволять погодні умови, люди зможуть спостерігати за літаками союзників. Із 12:20, протягом наступних півтори години літаки військово-повітряних сил Естонії і союзників НАТО здійснять одночасний обліт дев'яти міст країни, повідомив головний штаб Сил оборони.

У обльоті візьмуть участь навчально-тренувальні реактивні літаки L-39 і повітряний транспорт M28 ВВС Естонії; німецькі та італійські винищувачі Eurofighter Typhoon, які охороняють повітряний простір країн Балтії (злетять з естонської бази Емарі і литовської Шауляй відповідно); четвірка винищувачів ВПС США F-15 у супроводі пари повітряних танкерів KC-135, які піднімуться у повітря з авіабази Лейкгіт у Великій Британії.

Традиційне звернення президента до народу Естонії та урочистий концерт пройдуть цього року в місті Пайде. За ними також можна буде спостерігати по телевізору. Але президентського прийому і церемонії рукостискань глави держави з запрошеними гостями не буде.

Увечері в столиці відбудеться ще один захід, який вже став традиційним: смолоскипний хід вулицями Старого Таллінна, який організовується Консервативною народною партією і концерт на площі Свободи. Якщо раніше в ньому брали участь тисячі охочих, то цього року схвалений департаментом здоров'я хід і концерт будуть не такими масштабними через коронавірусні обмеження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстріляли шість громад у прикордонні Сумської області

Ворог атакував артилерією та дронами Дніпропетровську область, є поранений і пошкодження

Поки у Москві лицемірно використовують термін "багатополярність", ми створюємо реальний інструмент реальної багатополярності - Зеленський про Саміт миру

Кабо-Верде першою з країн Африки підтвердила участь у Саміті миру

РФ вдарила по об'єктах критичної інфраструктури Кіровоградської області, поранено дитину 9-ти років

Зеленський: Будь-яка затримка в постачанні зброї та снарядів Україні коштуватиме надто дорого для всіх у світі, хто хоче захисту від Росії

Ворожий БПЛА влучив в об'єкт енергетичної інфраструктури на Полтавщині, сталося загоряння

Ворожі ракети зафіксовані на Вінниччині, є влучання

Сили оборони мають певні успіхи на лиманському напрямку

Об'єкти критичної та цивільної інфраструктури Запоріжжя зазнали масованої атаки ворога

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА