15:57 29.01.2021

У США починають використовувати собак на спортивних заходах для виявлення хворих на COVID-19 глядачів

3 хв читати
У США починають використовувати собак на спортивних заходах для виявлення хворих на COVID-19 глядачів

Спортивні клуби у США поступово готуються до використання службових собак для виявлення заражених COVID-19 глядачів на матчах, передають західні ЗМІ.

Зокрема, піонером у цій сфері виступив баскетбольний клуб НБА "Маямі Гіт". У цьому клубі вже наступного тижня мають намір почати пускати глядачів на "домашні" матчі. Останні місяці баскетболісти через пандемію коронавірусу грали при порожніх трибунах.

На сайті команди з Маямі наголошується, що відтепер всі глядачі на вході повинні будуть відповісти на запитання щодо їхнього самопочуття. Потім їм потрібно буде пройти повз спеціально навчених собак. Якщо тварина відчує запах, який вказує на зараження COVID-19, вона сяде прямо перед глядачем, який викликав підозри, пояснюють американські ЗМІ.

Крім того, клуб підготував спеціальні приміщення для глядачів, які відчують себе погано під час матчу.

Любителі спорту в США тепер очікують, що схожі заходи вживатимуть й інші клуби. Однак, як зазначає The Guardian, неясно, як швидко у країні зможуть підготувати достатню кількість службових собак, здатних "унюхати" коронавірус.

Зокрема, багатьох цікавить, чи можна підготувати собак на Супербоул - фінал Національної футбольної ліги (НФЛ) 7 лютого 2021 року. Цей матч із американського футболу - одне з головних спортивних заходів року в США. Цього року планується, що на стадіоні у Флориді будуть присутні лише 22 тис. глядачів - 7,5 тис. із них - вакциновані від коронавірусу медики. Стадіон Raymond James, на якому відбудеться матч, вміщує набагато більше глядачів, однак через коронавірус організатори вирішили сильно обмежити їх кількість.

Використання службових собак як "детекторів" COVID-19 активно опрацьовують в останні місяці і в Європі.

Так, у четвер компанія Italpol провела демонстрацію в римському аеропорту "Фьюмичино" того, як підготовлені нею службові собаки можуть виявляти пасажирів, які заразилися коронавірусом COVID-19, повідомляє у четвер італійське телебачення.

Компанія провела демонстрацію роботи собак в одному з терміналів у зоні прильотів аеропорту. Надалі планується використовувати цих собак вже не на демонстраціях, а для роботи з реальними пасажирами.

У Italpol пояснили, що на те, щоб навчити собаку за запахом визначати людей, які могли заразитися COVID-19, йде шість-вісім тижнів. Один із плюсів такого методу в тому, що собака може швидко визначити потенційного хворого, навіть якщо у нього немає жодних симптомів. Італійські кінологи пояснили, що навчання відбувається в ігровій формі: собакам у разі успішного виявлення "запаху" коронавірусу дають пограти з м'ячиком.

Кінологи у Франції, Фінляндії раніше також успішно підготували собак, здатних визначати людей, заражених COVID-19. Дресирування засноване на тому, що у людей з COVID-19 - особливий запах, який собаки з хорошим нюхом здатні вловити. Завдання кінолога - домогтися того, щоб собака реагувала саме на цей запах і чітко попереджала про виявлення потенційного хворого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА