18:27 17.01.2021

Із затонулого біля берегів Туреччини судна Arvin врятовано 5 українців і один іноземець, шукають 5 моряків - МЗС

2 хв читати
Із затонулого біля берегів Туреччини судна Arvin врятовано 5 українців і один іноземець, шукають 5 моряків - МЗС

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко повідомив про продовження пошуків п'ятьох членів екіпажу судна Arvin", що затонуло в неділю біля берегів Туреччини, а також уточнив, що серед шістьох врятованих моряків п'ятеро - громадяни України.

"Із судна Arvin, яке йшло під прапором Палау, врятовано 5 українців та 1 іноземця. Вони госпіталізовані. Їхній стан задовільний. Родичів поінформовано. Пошуки (уточнення) 5 моряків тривають", - написав Ніколенко у Twitter.

У свою чергу, посольство України в Туреччині уточнює імена врятованих членів екіпажу із затонулого судна "Arvin": це Генадій Кравченко, Владислав Затерка, Олександр Перкати, Віталій Мережко та Віталій Качнур.

"Наші громадяни зараз перебувають у державній лікарні м.Бартин. Стан їх здоров'я задовільний. Пошуково-рятувальні тривають", - йдеться в повідомленні посольства в Twitter.

Посол Андрій Сибіга розмістив у Twitter відео відвідування керівництвом Бартина врятованих і подякував турецькій стороні за допомогу.

Раніше Ніколенко повідомляв, що ведуться пошуки чотирьох членів екіпажу судна "Arvin", двоє моряків загинули, решта шестеро врятовані. За його словами, десять із 12 членів екіпажу є громадянами України. Про громадянство загиблих і врятованих не повідомлялося.

Близько 13.00 неділі за повідомленням морської рятувальної служби Туреччини в Чорному морі біля берегів турецької провінції Бартин затонув теплохід "Arvin". На борту перебували 12 членів екіпажу, з них двоє громадян РФ. Пізніше російському "Інтерфаксу" повідомили в Росморрічфлоті, що судновласник затонулого біля берегів Туреччини судна - українська компанія "Arvin Shipping LTD".

За даними порталу Vesselfinder, судно Arvin (номер IMO 8874316) ходить під прапором Палау з 2016 року, судновласником є компанія Arvin Sg Ltd. Судно 1975 року побудови приписано до порту Малакаль.

До турецького порту Бартин судно прийшло з грузинського порту Поті, наступним портом заходу судна був визначений Бургас (Болгарія).

Судно типорозміру "Волго-Балт" до 1992 року ходило під російським прапором, судновласником було "Біломорсько-Онезьке пароплавство". Пізніше суховантаж перейшов іншим судновласникам і ходив під прапорами Мальти і Камбоджі.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

23 червня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Через ракетну атаку РФ оголошено масштабну повітряну тривогу, у Києві працювала ППО

ЄС і Китай планують консультації щодо підвищення ставок європейського ввізного мита на імпорт електромобілів

Окупанти за день здійснили 30 обстрілів прикордоння Сумської області, зафіксовано 91 вибух

Президент Польщі Дуда під час візиту до Китаю обговорить питання безпеки в Європі, зокрема війну в Україні

Окупанти за добу здійснили 3200 обстрілів по території України - Генштаб

Від початку доби відбулося понад 130 бойових зіткнень, на покровському напрямку їхня кількість зросла до 44 - Генштаб

Американський авіаносець "Ейзенхауер", який протистояв атакам хуситів, покине Червоне море

У Черкаській області поліцейські затримали підозрюваного у вбивстві малолітньої дитини

У Харкові вже 54 постраждалих - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА