11:04 13.01.2021

Лідер білоруської опозиції Тихановська закликає до акцій солідарності з Білоруссю 7 лютого

2 хв читати
Лідер білоруської опозиції Тихановська закликає до акцій солідарності з Білоруссю 7 лютого

Екс-кандидат у президенти Білорусі Світлана Тихановська закликала провести 7 лютого Міжнародний день солідарності з Білоруссю.

"Майже півроку білоруси борються за демократію після сфальсифікованих виборів 9 серпня. Світлана Тихановська закликає діаспори та всіх, хто підтримує білорусів, 7 лютого проводити акції солідарності з Білоруссю з урахуванням усіх обмежень щодо COVID", - ідеться в повідомленні.

У прес-службі екс-кандидата уточнили, що також політики і відомі люди можуть підтримати кампанію в соцмережах із хештегом #standwithbelarus.

"А 6 лютого у співпраці з білоруською діаспорою та ініціативою "Беларусы Замежжа" буде запущено велику конференцію солідарності. Ви можете приєднатися до неї онлайн", - розповіли в прес-службі Тихановської.

Там зазначили, що конференція передбачатиме круглі столи з питань Білорусі та запуску нових народних посольств. Серед спікерів - Світлана Тихановська, Павло Латушко, інші політики, представники діаспор, народних посольств, міжнародних фондів та відомі артисти.

Світлана Тихановська брала участь у президентських виборах у Білорусі після відмови ЦВК зареєструвати ініціативну групу її чоловіка Сергія Тихановського, якого згодом було затримано. Згідно з офіційно оголошеними результатами виборів, Тихановська набрала трохи більше ніж 10% голосів виборців, посівши друге місце. Переможцем оголошено нинішнього главу держави Олександра Лукашенка, який обіймає цю посаду з 1994 року. Захід не визнає Лукашенка законно обраним президентом.

Низка країн ЄС визнає Тихановську як лідера опозиційних сил Білорусі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА