07:21 08.12.2020

У 2020 році українці заплатили 28,6 млрд грн за комунальні послуги

2 хв читати

Протягом 10 місяців 2020 роки українці заплатили 28,6 млрд грн за комунальні послуги, не враховуючи газопостачання та електроенергію, що становить 101,6, повідомила прес-служба Мінрегіону.

"За десять місяців 2020 року населення України за комунальні послуги без урахування газопостачання та електроенергії оплатило 28,6 млрд грн, що становить 101,6%. При цьому за аналогічний період минулого року громадяни сплатили 100,2% від нарахованої суми за споживання відповідних послуг", - йдеться в повідомленні.

Як розповіла заступник міністра розвитку громад і територій України Наталія Хоцянівська, не всі українці справно платять за спожиті послуги, але це свідчить про те, що частина споживачів розраховуються з боргами за попередні періоди. "Наприклад, за опалення за цей період було нараховано 24 млрд грн, а виплачено 27 млрд, що на рівні 112, 2%. Тобто за опалення за січень-жовтень українці погасили боргів на 3 млрд грн, що є досить непоганим показником", - пояснила вона.

У Мінрегіоні пояснили, що в суму 28,6 млрд грн увійшли послуги теплопостачання, холодна і гаряча вода і водовідведення, вивезення побутових відходів, утримання будинків і прибудинкових територій. Заступник міністра зазначила, що на початок січня 2020 року заборгованість населення за ці послуги склала майже 30,5 млрд грн.

Крім того, Хоцянівська спростувала інформацію про подорожчання комунальних послуг у 2020 році на 57%.

"Твердження, що комуналка подорожчала на 57% несправедливе. Такий аналіз даних Держкомстату щодо нарахованих сум за житлово-комунальні послуги є некоректним. Оскільки Держстат тільки з січня цього року ввів у свої дослідження розрахунки за електроенергію. Зате такий показник не враховувався в даних за 2019 рік. Відповідно, бази для порівняння різні, тому можна побачити таку різницю в даних", - зазначила Хоцянівська.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА