18:57 30.10.2020

Винуватець смертельної ДТП на Хрещатику стверджує, що знепритомнів і втратив контроль над керуванням автомобілем - Геращенко

2 хв читати
Винуватець смертельної ДТП на Хрещатику стверджує, що знепритомнів і втратив контроль над керуванням автомобілем - Геращенко

Винуватець смертельної дорожньо-транспортної пригоди на вул. Хрещатик, унаслідок якої загинули дві людини, стверджує, що знепритомнів і втратив контроль над керуванням автомобілем, повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

"Поліція затримала водія джипу Land Rover, 1954 р. н., який сьогодні на Майдані допустив наїзд і збив насмерть двох пішоходів і завдав травм ще чотирьом. Сам водій після затримання надав свідчення, що він знепритомнів і втратив контроль над керуванням автомобілем. Громадянина Юрія Н. затримала поліція", - написав Геращенко на сторінці у Facebook.

За словами заступника глави МВС, у затриманого здійснюють забір крові та сечі для перевірки факту, чи не був він під дією наркотичних або лікарських препаратів.

"Тест драгером на місці трагедії не показав наявності алкоголю в крові. Але точніші результати дасть аналіз крові та сечі", - додав Геращенко.

Так, слідчі поліції Києва пред'являть підозру за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил дорожнього руху, що спричинило загибель двох і більше людей).

"Якщо дійсно цей водій раніше переніс операцію і погано почувався - ніхто не заважав йому їздити громадським транспортом, таксі або користуватися послугами водія. А так через нього дві сім'ї сьогодні втратили назавжди рідних і близьких. А четверо ще здорових вранці людей змушені лікуватися в лікарнях", - наголосив Геращенко.

У свою чергу прес-служба Київської міської прокуратури повідомила, що розпочато досудове розслідування за фактом масштабної ДТП із смертельним результатом (ч. 3 ст. 286 КК України).

Згідно з оприлюдненими даними МВС та фото з місця аварії, її винуватцем став екс-член Нацкомісії з цінних паперів і фондового ринку (2009-2012) та Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері ринків фінансових послуг (2012-2014) Юрій Назаренко. У жовтні 2014 року він пішов з Нацкомфінпослуг на пенсію, не чекаючи набуття чинності законом про люстрацію.

Раніше відділ комунікації поліції Києва повідомив, що близько 16-ї години до столичної поліції за спецлінією 102 надійшла інформація про смертельну дорожньо-транспортну пригоду на вул. Хрещатик.

Унаслідок ДТП дві людини загинули на місці події, а ще декілька отримали тілесні ушкодження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА