20:56 06.08.2020

Миронівська птахофабрика завершила впровадження міжнародного стандарту Системи енергетичного менеджменту

2 хв читати
Миронівська птахофабрика завершила впровадження міжнародного стандарту Системи енергетичного менеджменту

Птахокомплекс Миронівської птахофабрики агролдингу МХП завершив впровадження міжнародного стандарту ISO 50001: 2018 Системи енергетичного менеджменту, незабаром на підприємстві очікують отримати відповідний підтверджувальний сертифікат, повідомили в компанії агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами заступника директора з інженерно-технічного обслуговування Дениса Смирнова, наміри про впровадження стандарту було задекларовано ще минулого року, і птахокомплекс Миронівської птахофабрики став першим серед птахокомплексів холдингу, де проведено енергетичний менеджмент.

Стандарт впроваджувався в три етапи: підготовка нової та адаптація чинної документації, інформування/навчання/підвищення кваліфікації персоналу і моніторинг енерговитрат на виробничих процесах та адаптація їх до вимог стандарту.

"Стосовно технологічних речей, то тут також займаємося адаптацією до нових принципів. Приміром, наразі відбувається автоматизація процесу збору даних водоспоживання на виробничих ділянках, що сприяє не лише чіткішому розумінню енерговитрат, а й показує потенціал до їх скорочення. Також поточного року було збільшено кількість технічних вузлів й автоматизовано процеси збирання даних щодо використання водних ресурсів на інкубаторно-птахівницькій станції, що дало змогу встановити жорсткішу базову лінію з використання енергоресурсів", - зазначив головний енергетик підприємства Микола Коробов.

Завдяки реконструкції та енергоефективним заходам уже до кінця року планують скоротити споживання електроенергії на 0,5%, природного газу – на 1%, водних ресурсів – на 2%. Загалом на реалізацію цих та інших завдань протягом 2020 року Миронівська птахофабрика спрямує понад 6 млн грн прямих інвестицій.

МХП - найбільший виробник курятини в Україні. Виробляє зернові, соняшникову олію, продукти м’ясопереробки. На європейський ринок МХП постачає охолоджені півтуші курей, які переробляють, зокрема, на його підприємствах у Нідерландах та Словаччині.

У лютому 2019 року МХП завершив операцію з придбання словенської компанії Perutnina Ptuj.

Засновником і мажоритарним акціонером МХП є український бізнесмен Юрій Косюк.

Чистий прибуток МХП у 2019 році зріс в 1,7 раза порівняно з 2018 роком - до $215 млн. Виручка в 2019 році збільшилася на 32% - до $2,06 млрд.

За підсумками першого кварталу 2020 року МХП отримав $174 млн чистого збитку проти $33 млн чистого прибутку за аналогічний період 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА