15:53 03.07.2020

Київ вважає причинами виходу США з Договору з відкритого неба дії РФ щодо зламу загальноєвропейських режимів для контролю над озброєннями

2 хв читати
Київ вважає причинами виходу США з Договору з відкритого неба дії РФ щодо зламу загальноєвропейських режимів для контролю над озброєннями

Справжніми причинами виходу США з Договору з відкритого неба були спровоковані Росією свідомі багаторічні дії, спрямовані на злам загальноєвропейських режимів у сфері контролю над озброєннями та військової стриманості, а також на приховування військових приготувань, процесів масштабного розгортання нових систем ударних озброєнь поблизу українсько-російського державного кордону й на тимчасово окупованих територіях, заявило Міністерство закордонних справ України.

"Українська сторона вважає, що справжніми причинами виходу США з цього Договору були спровоковані Росією свідомі багаторічні дії, спрямовані на злам загальноєвропейських режимів у сфері контролю над озброєннями та військової стриманості, а також на приховування військових приготувань, процесів масштабного розгортання нових систем ударних озброєнь поблизу українсько-російського державного кордону, на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим і м. Севастополь, Луганської та Донецької областей", - ідеться в коментарі МЗС України щодо позачергової конференції держав-учасниць Договору з відкритого неба у п'ятниця.

Водночас у міністерстві наголосили, що Україна спільно з державами-партнерами з числа членів НАТО та ЄС продовжить участь у Договорі з відкритого неба та його імплементацію. "Як і раніше, Україна наполягає на добросовісному виконанні передбачених цим Договором зобов’язань усіма без винятку державами-учасницями", - наголосили у відомстві.

Зазначається, що збереження Договору з відкритого неба та продовження участі в ньому відповідає інтересам військової безпеки України, а також пріоритетам євроатлантичної інтеграції.

"Повітряний моніторинг за військовою діяльністю, а також обмін інформацією з державами-партнерами є важливим джерелом інформації, необхідної для оцінки воєнної та воєнно-політичної обстановки в умовах протидії збройній агресії Росії", - пояснило МЗС.

Також проведення спільних спостережних місій за участю українських та іноземних інспекторів, як і використання українського літака Ан-32 в інтересах спостережних місій членів НАТО, є одним із важливих напрямів практичної взаємодії та елементом досягнення оперативної сумісності між збройними силами держав-членів альянсу та України, пояснюється в коментарі.

Україна закликала всі держави-учасниці забезпечити дотримання і подальшу імплементацію Договору, а також до активної протидії спробам Москви маніпулювати його положеннями з метою легалізації наслідків збройної агресії Росії проти України, тимчасової окупації та незаконної анексії частини суверенної території України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Температура у світі підвищиться щонайменше на 2,5 градуса в цьому столітті - дослідження

Печерський райсуд 9 травня розгляне клопотання ДБР і ОГП про повторний арешт вагонів ПГЗК Ferrexpo у справі незаконного використання корисних копалин

Результати виборів президента РФ є нікчемними - ЦВК України

Арахамія: Кілька тисяч осіб захочуть умовно достроково звільнитися від відбування покарання для проходження військової служби

Шольц підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

З окупованих районів Херсонської області повернуто ще 11 дітей - обладміністрація

Посольство Італії в Україні відновило видачу декларацій відповідності українських документів про освіту

Троє людей загинули в ДТП за участю вантажівки на Київщині - поліція

Україна провела ще один раунд переговорів із Португалією про безпекову угоду

Окупанти обстріляли Нікопольський район понад 15 разів за день, пошкоджено 12 будинків, без жертв - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА