17:57 27.04.2020

У Харківському військовому госпіталі підтверджено 14 випадків COVID-19, зокрема дев'ять у лікарів - Кучер

2 хв читати

У Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону (Харківському військовому госпіталі) зафіксовано спалах COVID-19, повідомив голова облдержадміністрації Олексій Кучер.

"Там зафіксовано 14 осіб на сьогодні. З них вісім лікарів, які там працюють, дев'ятий прикріплений - перебуває у відрядженні, і п'ять військовослужбовців", - сказав Кучер в ефірі "UA: Харків" у понеділок.

Як уточнили в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Харківської ОДА, з п'яти пацієнтів госпіталю, двоє - військові пенсіонери, зокрема і 82-річний.

Він зазначив, що в частині випадків хвороба протікає безсимптомно, через що є випадки, коли лікарі сумніваються в діагнозі.

"При цьому лікарі, у яких встановлено інфікування, не вірять, що вони хворіють. Вони у свого керівництва отримали дозвіл спрямувати зразки ще в Київ, щоб перевірити наявність коронавірусу", - сказав Кучер.

Він висловив занепокоєння, що загалом в області зростає захворюваність серед медиків (їх більше ніж чверть хворих) і в низці медзакладів фіксуються спалахи COVID-19. Тому Кучер ще раз закликав медиків дотримуватися рекомендацій МОЗ у частині використання засобів індивідуального захисту, а в разі їх відсутності або обмеження на використання з боку керівництва, - звертатися до нього особисто.

Як повідомлялося, станом на ранок понеділка в Харківській області зареєстровано 407 підозр на COVID-19 (зокрема 49 - за минулу добу). З них 196 випадків - підтверджено, 91 - спростовано, інші - на стадії перевірки. Зі 196 хворих 15 осіб одужали, 4 - померли.

Серед захворілих майже порівну чоловіків і жінок (96 і 100 осіб відповідно). Трохи більше ніж половина випадків підтвердженого COVID-19 зареєстровано в Харкові (100 осіб). На другому і третьому місці за кількістю хворих Зміївський (30 осіб) і Валківський райони області (24 особи).

Найбільше випадків COVID-19 підтверджено у вікових групах від 41 до 60 (81 особа). Найменше - у вікових групах старше ніж 80 років (5 осіб) та до 20 років (13 осіб). У вікових групах від 21 до 40 років і від 61 до 80 років зафіксовано 56 і 41 випадок відповідно.

Із 177 хворих 83 людини госпіталізовані (зокрема 2 особи підключені до ШВЛ).

З підозрою на COVID-19 госпіталізовано 97 осіб, 23 перебувають на самоізоляції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГУР: Окупанти запускають дрони-камікадзе над ядерними реакторами Запорізької АЕС

За добу на Харківщині загинули чотири мирні жителі у результаті ворожих обстрілів

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

Черговий обстріл Одеси ще раз доводить важливість постачання Україні систем ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА