19:12 31.03.2020

До України прибули 300 тис. експрес-тестів на коронавірус, які придбав Фонд Ріната Ахметова в Китаї

2 хв читати
До України прибули 300 тис. експрес-тестів на коронавірус, які придбав Фонд Ріната Ахметова в Китаї

300 тисяч експрес-тестів на коронавірус, закуплених Фондом Ріната Ахметова, прибули у вівторок вантажним бортом із Китаю в аеропорт "Бориспіль", повідомляє прес-служба фонду.

"Усі тести Фонд Ріната Ахметова передасть Міністерству охорони здоров’я для діагностування Covid-19 у всій Україні. Їх доставили до України за підтримки Офісу президента України. Це найбільша партія діагностичних матеріалів у рамках програми фонду з боротьби із коронавірусом в Україні. Найближчим часом фонд передасть ще 20 000 таких тестів", - йдеться в повідомленні.

Член Наглядової ради фонду Наталія Ємченко розповіла, що в переліку медичних потреб, який МОЗ передав фонду, тести поряд із апаратами штучної вентиляції легень (ШВЛ) були відзначені як перший пріоритет. "Своєчасне тестування та виявлення хворих - один із головних інструментів у боротьбі з епідемією. Засновник фонду поставив завдання якнайшвидше допомогти країні та закупити щонайменше 300 тисяч тестів і щонайменше 200 апаратів ШВЛ. Фонду вдалося розв’язати це складне завдання та почати доставляти тести й обладнання упродовж декількох днів. Це внесок Ріната Ахметова в боротьбу з епідемією", - сказала вона.

Як наголошується в повідомленні, Ахметов направив 300 млн грн на боротьбу з Covid-19, і для допомоги країні він об'єднав ресурси благодійного Фонду, ФК "Шахтар", компанії ДТЕК, Метінвест та інших активів System Capital Management. Зокрема, додатково будуть придбані щонайменше 200 апаратів ШВЛ та інше обладнання.

Крім того, представники команди Ахметова планують долучитися до роботи обласних штабів із боротьби з коронавірусом у Донецькій, Луганській, Львівській та Івано-Франківській областях, а також до роботи штабів у містах присутності групи SKM - у Запорізькій і Дніпропетровській областях.

Раніше фонд уже закупив і передав Міністерству охорони здоров'я обладнання для лікування ускладнень Covid-19: ШВЛ шведського виробництва і кисневі концентратори. Фонд також придбав і передав засоби індивідуального захисту для українських медиків. Ще 22 апарати ШВЛ встановлені в автомобілях неонатальної швидкої допомоги, переданих фондом по всіх округах країни за проектом "200 швидких для України".

Фонд Ріната Ахметова також закуповує аналізатори експрес-тестів на коронавірус у комплекті з тест-картриджами для них, йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА