07:47 14.03.2020

Кличко: Ми починаємо капітальний ремонт доріг історичної частини міста - старого Подолу

2 хв читати
Кличко: Ми починаємо капітальний ремонт доріг історичної частини міста - старого Подолу

У Києві почали капітальний ремонт доріг на вулицях історичної частини міста в Подільському районі, повідомив мер столиці Віталій Кличко.

"На цій вулиці (Покровська - ІФ) вже переклали всі комунікації. І сьогодні триває процес заливки бетонної подушки, на яку зверху вкладуть масивну бруківку. Ремонтуючи старовинні вулиці, ми відмовлятимемося від асфальту. Тому що хочемо повернути цим вулицям їх історичний вигляд. Наприклад , вулиця Покровська - одна з найстаріших в Києві. Перші спогади про неї датовані 15 століттям. Тоді вона носила назву Гнила. А на плані міста 1803-го року позначена вже як Різдвяна. Старовинні вулиці нашого міста повинні бути привабливими для туристів. І, я впевнений, кияни також будуть задоволені", - підкреслив мер столиці під час перевірки робіт з оновлення вулиці Покровської.

Він зазначив, що вул.Покровську повністю оновлять до кінця травня поточного року. Після цього ремонт почнуть ще на кількох вулицях старого Подолу. При цьому і бруківка, і тротуари будуть виконані в одному стилі. Також планується оновити систему вуличного освітлення.

Кличко укотре закликав Фонд держмайна передати в комунальну власність Гостиний двір.

"Ця будівля має стати окрасою Подолу і Контрактової площі. Ми вже кілька років чекаємо передання Гостиного двору громаді міста, щоб почати там капітальний ремонт. А тим часом будівля руйнується, і ми можемо втратити цю архітектурну пам'ятку", - заявив Кличко.

Мер столиці також зазначив, що в поточному році підприємство "Київавтодор" почав дорожньо-будівельний сезон набагато раніше.

"Я поставив перед "Київавтодором" амбітні плани. Вже найближчим часом киянам і гостям столиці представлять капітально відремонтовану вулицю Туполєва. Повністю відновлять і проспекти Героїв Сталінграда та Броварську. Завершать ремонт проспекту Степана Бандери і ще багато інших інфраструктурних об'єктів, якими щодня користуються сотні тисяч людей", - підкреслив Кличко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА