20:09 12.02.2020

ВАКС продовжив термін дії зобов'язань екс-президенту "Укрбуду"

3 хв читати
ВАКС продовжив термін дії зобов'язань екс-президенту "Укрбуду"

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду України (ВАКС) на засіданні в середу прийняв рішення про продовження терміну дії зобов'язань, покладених на екс-президента Державної корпорації "Укрбуд" іще на два місяці.

"Підозрюваний зобов'язаний виконувати покладені на нього раніше обов'язки. Зокрема: не залишати місце проживання без дозволу слідчого, прокурора, слідчого судді або суду; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками в цьому кримінальному провадженні; здати на зберігання до відповідного підрозділу Державної міграційної служби свій паспорт (паспорти) для виїзду закордон, інші документи, що дають право виїзду за кордон, а також носити електронний засіб контролю (браслет)", - повідомляється на сторінці ВАКС у соцмережі Facebook.

У повідомленні суду не називається ім'я екс-президента "Укрбуду", проте, згідно з раніше оприлюдненими матеріалами, йдеться про колишнього народного депутата Максима Микитася.

У ВАКС уточнили, що екс-президента "Укрбуду" підозрюють у привласненні майна Національної гвардії України, з якою "Укрбуд" уклав угоду. Відповідно до неї на території колишньої військової частини мали побудувати житловий комплекс, а Нацгвардія за це мала отримати там 50 квартир і 30 паркомісць. Але у 2016-2017 рр. сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилася від квартир і паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку на околиці Києва, вартість яких, як потім встановила проведена експертиза, була на 81,6 млн грн менша.

Як повідомлялося, після укладення між Міністерством внутрішніх справ і будівельною компанією договору проектування та будівництва житлового будинку на території Печерського району Києва, який згодом був перебудований у житловий комплекс "Аристократ", група осіб вирішила укласти додаткові угоди для обміну нерухомого майна в ЖК "Аристократ" на нерухоме майно в ЖК "Оберіг" з метою заволодіння частиною зазначеного майна під час обміну. Для реалізації плану було здійснено оцінку майна з метою зменшити кількість нерухомості в ЖК "Оберіг" та ЖК "Казка", яке мало бути передано під час обміну, шляхом безпідставного заниження вартості нерухомого майна в ЖК "Аристократ" та збільшення вартості такого майна в ЖК "Оберіг".

Унаслідок укладення та виконання додаткових угод було втрачено активів на загальну суму 81 млн 635 тис. 448 грн.

У травні 2019 року САП погодила повідомлення про підозру колишньому командувачу НГУ Юрію Аллерову, генеральному директору компанії-забудовника та оцінювачу за фактом заволодіння майном НГУ. Також у липні 2019 року повідомили про підозру виконавчому директору компанії-забудовника.

2 жовтня 2019 року НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому народному депутату Верховної Ради, власнику ТОВ "Укрбуд девелопмент" (Київ) Максиму Микитасю.

4 жовтня ВАКС обрав Микитасю запобіжний захід у вигляді застави в 5,5 млн грн. 7 жовтня заставу було внесено, і він вийшов на волю.

22 жовтня ВАКС змінив запобіжний захід Микитасю на тримання під вартою з альтернативою застави 80 млн грн до 14 листопада. 25 жовтня за Микитася внесли заставу в розмірі 80 млн грн. Нині колишній парламентар на волі, але зобов'язаний носити електронний браслет.

Зазначені факти детективи НАБУ і прокурори САП розслідують із грудня 2017 року.

20 січня в аеропорту "Бориспіль" прикордонники зняли з рейсу Микитася під час спроби виїхати з України, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело, близьке до Держприкордонслужби України.

21 січня прокурори САП повідомили екс-заступнику президента Держкорпорації "Укрбуд" В'ячеслава Мармишу про підозру в пособництві в заволодінні майном Нацгвардії.

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ та прокурори САП здійснюють із грудня 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА