20:58 07.02.2020

Створено держпідприємство "Харків-Арена", якому буде передано в управління конфісковане в Курченка майно "Металіста"

3 хв читати
Створено держпідприємство "Харків-Арена", якому буде передано в управління конфісковане в Курченка майно "Металіста"

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер підписав розпорядження про створення державного підприємства "Харків-Арена", якому буде передано в управління конфісковані в бізнесмена Сергія Курченка активи ФК "Металіст".

"Створити державне підприємство "Харків-Арена". (...) Покласти тимчасово ... виконання обов'язків директора державного підприємства "Харків-Арена" на Білоцерківського Дмитра Васильовича", - йдеться в розпорядженні Кучера, розміщеному на офіційному сайті ХОДА.

Розпорядженням також затверджено статут ДП "Харків-Арена".

Як зазначено в статуті, "Харків-Арена" - державне унітарне підприємство, яке діє як державне комерційне підприємство. Воно не може бути засновником іншої юридичної особи. Підприємство діє на засадах повної господарської самостійності та самоокупності, несе відповідальність за наслідки своєї господарської діяльності та виконання зобов'язань.

"Діяльність підприємства спрямована на організацію та проведення спортивних, фізкультурно-оздоровчих і культурно-масових заходів, надання послуг, пов'язаних із фізкультурно-оздоровчою та спортивними сферами, створення сприятливих умов для занять фізичною культурою і спортом", - ідеться в статуті ДП "Харків-Арена".

Предметом діяльності підприємства є організація діяльності спортивних клубів, надання послуг бронювання та пов'язаних із туристичними послугами, забезпечення функціонування спортивних споруд, організація і проведення спортивних змагань різного рівня, створення умов для забезпечення навчально-тренувального процесу спортсменів, організація і проведення спортивних, культурно-масових і концертно-видовищних заходів, проведення торгових ярмарків, журналістська та PR-діяльність тощо. Статутний капітал становить 1 тис. грн.

Як повідомлялося, в жовтні 2017 р. генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що харківський футбольний клуб "Металіст" повертається з власності українського бізнесмена Курченка в держвласність.

"Ми можемо з гордістю повідомити харків'янам, що футбольний клуб "Металіст" належатиме не втікачам-клептократам, а харків'янам", - сказав Ю.Луценко.

Він уточнив, що йдеться про спецконфіскацію майнових прав ФК "Металіст" на суму $200 млн.

"У порядку спеціальної конфіскації $200 млн, які належать членам організованого злочинного угруповання Януковича, сьогодні управління виконавчої служби проводить через суд рішення про спеціальну конфіскацію всіх майнових прав футбольного клубу "Металіст". Він повертається від Курченка в дохід держави", - сказав Ю.Луценко.

За його словами, після завершення процедури можливі різні варіанти подальшого використання майнових прав клубу.

"Виконавчі служби країни ухвалять рішення про його використання: можливий варіант передачі в муніципальне управління, можливий конкурс для інвесторів, можливі інші варіанти, які перебувають за межами моєї компетенції", - сказав Ю.Луценко.

9 січня 2018 р. заступник генерального прокурора України Євген Єнін в інтерв'ю "5 каналу" повідомив, що конфіскація ФК "Металіст" (Харків) перебуває на фінальній стадії.

"Конфіскація футбольного клубу "Металіст" перебуває на фінальній стадії, оскільки відповідне рішення суду про конфіскацію набуло чинності вже понад два місяці тому. Тепер Міністерство юстиції має визначити відповідний орган або підприємство, на баланс якого необхідно передати всі об'єкти, що належать футбольному клубу "Металіст", - сказав Єнін.

18 січня 2018 року голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична виступила за передання майна ПАТ "ФК "Металіст" після завершення процедури спецконфіскації у спільну власність територіальних громад області.

11 квітня 2018 року розпорядженням Кабінету Міністрів України майнові комплекси, конфісковані в ПАТ "Футбольний клуб "Металіст", ТОВ "Металіст Холдинг" і "Металіст арена", були віднесені до сфери управління обласної державної адміністрації.

На початку січня 2020 року приміщення на стадіоні "Металіст" у Харкові та тренувальну базу однойменної футбольної команди в селищі Високому, конфісковані в Курченка, було зареєстровано в Державному реєстрі нерухомого майна. Голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер заявив, що всі ці активи буде передано в управління нового державного підприємства, яке буде зареєстровано найближчим часом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА