07:42 08.10.2019

У Харкові начальниця відділення держбанку підозрюється в систематичному вимаганні грошей від переселенців

1 хв читати
У Харкові начальниця відділення держбанку підозрюється в систематичному вимаганні грошей від переселенців

У Харкові співробітники СБУ спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури області за сприяння служби безпеки одного з державних банків викрили завідуючу відділення фінустанови в зловживаннях при обслуговуванні внутрішньо переміщених осіб, повідомляє прес-центр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисниця систематично вимагала від переселенців гроші за проведення процедури ідентифікації без їх фізичної присутності в відділенні банку. За кожного "клієнта" на підставі наявності лише його пенсійної банківської картки завідуюча отримувала від посередників від 200 грн за кожне продовження нарахувань.

За даними спецслужби, після такої протиправної оборудки заввіділенням банку в порушення чинного законодавства нараховувала пенсії людям, які фактично не змінювали місце проживання і як і раніше живуть у тимчасово окупованих районах Донбасу.

У рамках відритого кримінального провадження співробітники СБУ задокументували отримання керівницею відділення двох "траншей" неправомірної вигоди загальною сумою майже 15 тис. грн.

Вирішується питання про повідомлення заввіділенням держбанку в скоєнні злочину, передбаченого ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА