07:38 12.07.2019

Держвиконавець піде під суд за фіктивний продаж арештованої квартири в Харкові

2 хв читати
Держвиконавець піде під суд за фіктивний продаж арештованої квартири в Харкові

Харківська місцева прокуратура № 1 направила в Жовтневий районний суд міста обвинувальний акт стосовно колишнього головного виконавця одного з районних відділів Держвиконавчої служби.

"40-річній жінці інкримінують зловживання службовим становищем та службове підроблення (ч.2 ст.364, ч.2 ст.366 КК України)", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

За даними досудового слідства, квартиру площею понад 120 кв.м, що належала на праві власності територіальній громаді Харкова, шляхом штучно створеного судового спору намагалися привласнити шахраї - нібито в рахунок непогашеного боргу. Їм це не вдалося, оскільки схему розкрили, а на нерухомість наклали арешт.

Разом з тим слідство з'ясувало, що держвиконавець приховала відомості про арешт квартири, підробила матеріали виконавчого провадження та на початку минулого року підготувала документи для реалізації заарештованої нерухомості через електронний аукціон.

Переможець торгів заплатив за квартиру трохи більше 1 млн. грн. Кошти надійшли на рахунок районного відділу виконавчої служби, де працювала підозрювана. Після цього їх розподілили між учасниками виконавчого провадження. Однак оформити право власності на майно покупець не зміг, оскільки з'ясувалося, що квартира належить територіальній громаді і була виставлена на продаж незаконно.

В ході розслідування було також встановлено, що протиправні дії підозрюваної стали можливими, завдяки узгодженню їх з начальником районного відділу Державної виконавчої служби, який, на думку слідства, халатно поставився до своїх обов'язків і не перевірив законність складання документів підлеглої. Наразі чиновнику оголошено про підозру за ч. 2 ст. 367 КК України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

На аеродромі "Кущевська" на Кубані знищено склад авіабомб - британська розвідка

У РФ змінюють імена депортованим з України дітям, що ускладнює їх репатріацію - ISW

У Києві розпочато демонтаж композиції на честь Переяславської ради під аркою "Свободи українського народу" - КМДА

Просування окупантів у районі Авдіївки зупинилося - ISW

Удар по Одесі, за попередніми даними, здійснено "Іскандером" із касетною частиною - Плетенчук

Румунія передала ДБР одного з організаторів міжнародного наркосиндикату

У Слов'янську затримано шпигунку, яка передавала окупантам дані про понтонні переправи ЗСУ

Герцогиня Единбурзька зустрілася із Зеленським у Києві й відвідала Ірпінь

На Чернігівщині перехоплено російський розвідувальний дрон - ССО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА