22:07 20.01.2011

Російська сторона обіцяє не закривати Бібліотеку української літератури в Москві - МЗС України

2 хв читати
Російська сторона обіцяє не закривати Бібліотеку української літератури в Москві - МЗС України

Міністерство закордонних справ (МЗС) України продовжує вживати усіх заходів для врегулювання ситуації, що склалася навколо Бібліотеки української літератури в Москві.

"Посольство України в Росії за дорученням міністра закордонних справ України продовжує вживати усіх необхідних зусиль для повної нормалізації ситуації навколо Бібліотеки української літератури в Москві", - розповів у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" директор Департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

За його словами, регулярно проводяться зустрічі українських дипломатів із представниками МЗС, правоохоронних органів, керівництва бібліотеки, в результаті яких вдалося ще раз упевнитися в тому, що обіцянки російської сторони про те, що бібліотека існуватиме і функціонувати і далі, будуть реалізовані.

Крім того, за словами О. Волошина, російська сторона чітко поінформувала про те, що про жодне перепрофілювання цього закладу "не може йтися". Він також зазначив, що у День Соборності України дипломати посольства України в Російській Федерації планують узяти участь у культурних заходах, проведення яких заплановане в цій бібліотеці, а наступного тижня обговорюється питання про спільне відвідування бібліотеки українськими дипломатами і представниками російської влади для того, щоб обговорити питання її функціонування.

Як повідомлялося, останнім часом у Бібліотеці української літератури в Москві, яка належить московському урядові та є муніципальним закладом культурного профілю, провели кілька обшуків. Московська прокуратура порушила кримінальну справу за фактом розповсюдження літератури, що містить ознаки національної ненависті. Деякі ЗМІ повідомили, що після другого обшуку бібліотеку української літератури в Москві закрили. Після Різдва бібліотека продовжила роботу в звичайному режимі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба привітав естонського депутата Крісто Ене Вага, який приїхав до Києва з Таллінна на велосипеді

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА