10:57 02.03.2019

Виведений на орбіту новітній космічний корабель Crew Dragon функціонує штатно - НАСА

1 хв читати
Виведений на орбіту новітній космічний корабель Crew Dragon функціонує штатно - НАСА

Всі системи виведеного в суботу на орбіту нового американського космічного корабля багаторазового використання Crew Dragon компанії SpaceX працюють нормально, повідомило Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA).

"Корабель активізований, почали працювати його сонячні батареї", – повідомило НАСА.

Корабель вивела на орбіту ракета-носій Falcon 9, яка стартувала з космодрому на мисі Канаверал (штат Флорида).

Космічний корабель Crew Dragon успішно відокремився від другого ступеня ракети-носія Falcon 9, почавши самостійний політ до Міжнародної космічної станції, стикування з якою має відбутися в неділю.

Це перший випробувальний політ новітнього американського корабля Crew Dragon, оснащеного системою екстреної евакуації екіпажу на випадок аварії на старті. Він здійснюється в непілотованому режимі.

На борту семимісного корабля перебуває одягнений у скафандр манекен на ім'я Ріплі, названий на честь героїні фантастичного фільму "Чужі". Датчики в скафандрі відстежуватимуть "стан" командира корабля на всіх етапах польоту. Корабель також доставить для екіпажу МКС 182 кг продовольства, наукового обладнання та матеріалів.

У складі МКС корабель пробуде п'ять днів. 8 березня спусковий апарат зійде з орбіти і після розкриття парашутів здійснить м'яке приводнення в 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА