08:22 25.01.2019

Оперуповноважений спецполіції підозрюється в систематичному вимаганні хабарів у Харкові

1 хв читати
Оперуповноважений спецполіції підозрюється в систематичному вимаганні хабарів у Харкові

Прокуратура Харківської області затвердила підозру в одержанні неправомірної вигоди оперуповноваженому відділу спеціальної поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області (ч. 3 ст. 368 КК України), який систематично вимагав хабарі з підприємниці, повідомляє прес-служба прокурора Харківської обласної державної адміністрації Юрія Данильченка.

"Поліцейський вимагав гроші у жінки-підприємця, яка орендувала приміщення на території одного з харківських заводів під цех із виробництва взуття. Чоловік пояснив, що здійснює оперативне обслуговування зазначеної території і якщо підприємець не хоче мати жодних проблем із бізнесом, зокрема з боку правоохоронних органів, вона кожні півроку має платити йому 500 доларів", - розповів Ю.Данильченко.

За даними досудового слідства, підприємниця погодилася на умови поліцейського. Наприкінці грудня минулого року вона передала йому 14 тис. грн. і таку саму суму заплатила в січні.

Поліцейського затримали біля одного з торговельних центрів Харкова під час отримання хабара. Наразі на вимогу прокуратури йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 384 тис. грн.

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Харківській області, прокуратура процесуально керує у проваджені. Перебіг слідства перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

У Харківській області 1 людина загинула і 9 постраждали внаслідок ворожих обстрілів - голова ОВА

У прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей за минулу добу зафіксовано 42 обстріли з боку РФ - ОК "Північ"

П'ять громад Сумщини обстріляли окупанти вранці та вночі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА