07:09 15.01.2019

Спецпрокурор Мюллер вивчає обставини сніданку за участю соратників Трампа та іноземних дипломатів

2 хв читати
Спецпрокурор Мюллер вивчає обставини сніданку за участю соратників Трампа та іноземних дипломатів

Команда спецпрокурора Роберта Мюллера і федеральні прокурори вивчає обставини сніданку соратників Дональда Трампа і низки дипломатів, що передував інавгурації президента США, повідомляє інтернет-видання Daily Beast.

"Команда спецпрокурора Роберта Мюллера і федеральні прокурори Манхеттена вивчають зустріч за участю колишнього голови комітету з розвідки Палати представників США Девіна Нуньєса, екс-радника президента з питань нацбезпеки Майкла Флінна і десятків іноземних чиновників", - розповіли виданню три джерела, знайомі з розслідуванням.

За їхніми даними, зустріч відбулася в готелі Trump International близько 8:30 ранку 18 січня за кілька днів до інавгурації Д. Трампа.

Згідно з повідомленням, на захід були запрошені близько 60 осіб, в тому числі дипломати з різних країн світу.

Зокрема, на сніданку були присутні офіційні особи Саудівської Аравії, Об'єднаних Арабських Еміратів, Ізраїлю, Литви, Естонії, Данії, Японії, Анголи, а також колишній посол Казахстану Кайрат Умаров і два високопоставлених чиновника з Катару.

Як зазначає видання, даний захід зацікавив прокуратуру США на Манхеттені в рамках їхнього розслідування того, чи не витратив інавгураційний комітет Д. Трампа $ 107 млн, отримані від пожертвувань, на нецільові потреби.

Також прокурори з'ясовують, чи не надавали деякі головні донори інавгураційного комітету пожертвування в обмін на можливість впливати на політику адміністрації президента.

Офіс спецпрокурора також розглядає сніданок у рамках розслідування того, чи не вносили іноземці гроші в інавгураційний фонд Д. Трампа і комітет на підтримку кандидата, використовуючи американських посередників, як раніше повідомляла The New York Times.

М.Флінн, пробувши недовгий час на посаді радника президента Д. Трампа, був змушений піти у відставку, так як опинився в числі фігурантів розслідування приписуваних РФ спроб вплинути на президентські вибори в США 2016 року.

У провину М.Флінну ставиться те, що він на допитах в ФБР брехав щодо змісту своїх бесід під час контактів з російським послом у Вашингтоні. На початку грудня 2017 року М.Флінн уклав угоду зі слідством і визнав провину в наданні неправдивих свідчень ФБР.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА