16:47 13.01.2019

Помпео підписав у Катарі меморандум про розширення авіабази Ель-Удейд

1 хв читати
Помпео підписав у Катарі меморандум про розширення авіабази Ель-Удейд

Держсекретар США Майк Помпео і глава МЗС Катару Мухаммед бен Абдеррахман ат-Тані підписали меморандум про взаєморозуміння, який передбачає розширення авіабази США Ель-Удейд на території Катару.

"Ми підписали меморандум про взаєморозуміння з Катаром про розширення американської військової бази Ель-Удейд, в якій дислоковані тисячі американських військовослужбовців. Ця база дуже важлива для нас, і ми вдячні Катару, що він розміщує наш контингент у себе", - сказав М.Помпео на прес-конференції в неділю.

Держсекретар США раніше заявляв, що наразі база приймає 13 тис. американських військовослужбовців.

Крім того, М.Помпео заявив, що Вашингтон розраховує на формування альянсу шести держав Перської затоки, а також Йорданії та Єгипту.

"Конфлікти завдають шкоди багатостороннім відносинам. Ми хочемо відновити єдність країн Перської затоки, щоб вони знову були прикладом для інших країн регіону. Ми сподіваємося на створення нового альянсу, який би охоплював крім шести країн Перської затоки Єгипет та Йорданію", - сказав держсекретар.

8 січня М.Помпео вирушив в поїздку країнами Близького Сходу, яка охоплює Йорданію, Ірак, Єгипет, Саудівську Аравію, Катар, Бахрейн, ОАЕ, Оман і Кувейт.

ЗМІ раніше зазначали, що мета поїздки М.Помпео - посилити протидію Ірану в регіоні, а також розвіяти занепокоєння союзників у зв'язку з оголошеним Вашингтоном рішенням про виведення американського контингенту з Сирії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА