11:42 16.12.2018

Офіційна назва новоствореної Церкви - Православна Церква України, очолив її Блаженніший Єпіфаній, Митрополит Київський і всієї України

2 хв читати
Офіційна назва новоствореної Церкви - Православна Церква України, очолив її Блаженніший Єпіфаній, Митрополит Київський і всієї України

Офіційна назва новоствореної об'єднаної Православної церкви - Православна Церква України, предстоятель носитиме ім'я Блаженніший Єпіфаній, Митрополит Київський і всієї України, повідомив глава інформаційного управління УПЦ-КП архієпископ Євстратій (Зоря).

"Офіційна назва згідно зі Статутом - Православна Церква України. Також можна вживати УПЦ (не плутати з МП)", – написав він на своїй сторінці у Фейсбуці в суботу ввечері.

Також Є.Зоря повідомив, що згідно зі Статутом ім'я Предстоятеля УПЦ "підноситься у всіх храмах Церкви за формулою "Блаженнішого Єпіфанія, Митрополита Київського і всієї України".

Як повідомлялося, в суботу, 15 грудня, президент України Петро Порошенко на Софійській площі оголосив про створення Української помісної православної автокефальної церкви.

"Вітаю всіх зі створенням Української помісної автокефальної православної церкви, яка щойно відбулася у Святій Софії", - сказав президент, звертаючись до людей, які зібралися біля храму Св. Софії в Києві в суботу.

В об'єднавчому Соборі взяли участь церковні ієрархи, священики і миряни, які представляли три православні церкви: Українську православну церкву Київського патріархату, Українську автокефальну православну церкву та Українську православну церкву (Московського патріархату).

"Перші дві церкви взяли участь у соборі на рівні своїх архієрейських соборів, остання (УПЦ МП) представлена окремими представниками єпископату, кліру і мирян", - йдеться в повідомленні на сайті УПЦ (КП).

У першому турі в бюлетенях були імена всіх архієреїв за винятком Філарета, що раніше очолював УПЦ-КП, і глави УАПЦ Макарія. У другий тур вийшли два представники УПЦ-КП - Митрополит Переяславський і Білоцерківський Єпіфаній (Думенко) і митрополит Луцький і Волинський Михаїл (Зінкевич), і представник УПЦ (МП) – митрополит Вінницький і Барський Симеон (Шостацький). За інформацією джерел агентства "Інтерфакс-Україна" митрополита Михайла настійно просили зняти свою кандидатуру перед другим туром, що він згодом і зробив.

Як уточнив агентству "Інтерфакс-Україна" архієпископ Євстратій (Зоря), митрополит Вінницький і Барський Симеон (Шостацький) і митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко) на об'єднавчий Собор прийшли з представником кліру і мирянином.

Предстоятелем помісної автокефальної православної церкви в Україні був обраний Єпіфаній (Думенко). П.Порошенко заявив, що поїде в Константинополь (Стамбул) разом з новообраним предстоятелем Православної церкви в Україні митрополитом Київським і всієї України Єпіфанієм для отримання Томосу.

Патріарх Філарет(Денисенко), що очолював раніше Українську Православну Церкву Київського Патріархату, стане першим членом Синоду помісної церкви.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА