14:42 29.11.2018

СБУ встановлює всіх російських силовиків, причетних до нападу на моряків ВМС України - Фролов

2 хв читати
СБУ встановлює всіх російських силовиків, причетних до нападу на моряків ВМС України - Фролов

Служба безпеки України вживає заходів щодо встановлення всіх прикордонників ФСБ Російської Федерації і російських військовослужбовців, причетних до нападу на моряків Військово-морських сил України у Керченській протоці 25 листопада 2018 року, повідомив заступник глави СБУ Олег Фролов.

"Служба вживає вичерпних заходів для встановлення всіх прикордонників ФСБ, російських військових з морських і повітряних сил Міноборони РФ, причетних до нападу на українських моряків. Ми вже встановили прізвища багатьох з них. Зараз проводиться перевірка інформації, отриманої нашими співробітниками з різних джерел", - сказав він на брифінгу в Києві в четвер.

За словами О.Фролова, їхнім діям у рамках досудового розслідування буде надано відповідну правову кваліфікацію.

Заступник глави СБУ нагадав, що українські правоохоронці вже оголосили про підозру 8 представникам прикордонної служби ФСБ і Збройних сил РФ, які віддавали і виконували злочинні накази про напад на українських моряків.

Як повідомлялося, 27 листопада слідчі СБУ та військові прокурори Південного регіону України повідомили про підозру: контр-адміралу Станкевичу, начальнику прикордонного управління ФСБ Республіки Крим та м.Севастополя - за ч. 2 ст.437 Кримінального кодексу України; віце-адміралу Медведєву, заступнику керівника Прикордонної служби ФСБ РФ, керівнику департаменту берегової охорони - за ч. 2 ст.437 КК України; капітану 1 рангу Ромашкіну, начальнику служби пункту управління ФСБ РФ із РК і м. Севастополь, до складу якого входять ПСКР "Смарагд" і ПСКР "Дон" - за ч.2 ст.437 КК України; капітану 1 рангу Шеїну, заступнику начальника управління начальнику відділу БО ПУ ФСБ РФ по РК - за ч. 2 ст. 437 КК України; капітану 2 рангу Шатохіну, начальнику служби у м.Керч пункту управління ФСБ РФ із РК - за ч.2 ст.437 КК України; капітану 2 рангу Саляєву, командиру прикордонного сторожового корабля ПСКР "Дон" - по ч.2 ст.437 КК України; капітану 3 рангу Шипіцину, командиру сторожового корабля "Смарагд" - по ч.2 ст.15, п.1 ч.2 ст.115 та ч.2 ст. 437 КК України; капітану 3 рангу Щербакову, командиру малого протичовнового корабля "Суздалець" - за ч. 2 ст.437 КК України.

Цим військовослужбовцям Прикордонної служби ФСБ і Збройних сил Російської Федерації інкримінується вчинення кримінальних злочинів, передбачених ч.2 ст.437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни), ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), п.1 ч.2 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

Унаслідок обстрілів на Донеччині поранено двох людей - ОВА

На Харківщині за добу двоє мирних жителів постраждали внаслідок обстрілів

Російські сили можуть домогтися значних тактичних успіхів, допоки Україна очікуватиме на прибуття допомоги від США - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА