12:40 29.09.2018

Порошенко: На харківських підприємствах ОПК кується броня ЗСУ, об яку ламає зуби російський агресор

2 хв читати

Харківська область є ключовим регіоном в оборонно-промисловому комплексі України, вважає президент України Петро Порошенко.

"Ще раз хочу наголосити: для мене як для президента і для українського уряду Харківщина – ключовий регіон в оборонно-промисловому комплексі. Саме тут не тільки в переносному, а й у прямому сенсі кується потужна броня Збройних сил України. Об цю броню ламає зуби російський агресор", – сказав П.Порошенко в суботу, виступаючи на Х Міжнародному економічному форумі "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи".

Він зазначив, що підприємства ОПК, які перебували у 2013 році на межі банкрутства, сьогодні нерідко працюють в три зміни.

"У 2013 році всі оборонні підприємства були банкрутами, свідомо знищувався оборонно-промисловий комплекс. Я сказав, що ми завантажимо оборонну промисловість. Передусім це стосуватиметься Харкова, і там, де є можливість, працюватимемо в три зміни. Зайдіть на Малишева, подивіться. Ну, не зайдете, бо це оборонне підприємство. Але повірте на слово керівникам області, керівникам галузі і подивіться на наш військовий парад", – сказав П.Порошенко.

Він також зазначив, що за останні роки область, яка традиційно орієнтувалася на російський ринок, вдалося переорієнтуватися на інші ринки.

"Я хочу подякувати харків'янам за те, що вони витримали це випробування, знайшли в собі сили і захищати державу, і переорієнтувати економіку цілого регіону на нові ринки... Область демонструє перехід від торгівлі сировиною і матеріалами до експорту високотехнологічної продукції, що потребує створення інноваційної інфраструктури, інтеграції наукових установ та бізнесу", – сказав П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одеській області в ДТП загинув водій і постраждала п'ятирічна дитина

Прокуратура почала розслідування щодо обстрілів росіянами Куп'янського району

Українська авіація завдала за добу ударів по 13 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали двох ракетних і 100 авіаударів по Україні, обстріляли близько 120 населених пунктів

На бахмутському напрямку за добу відбито 32 атаки окупантів, на авдіївському 24

Під ворожим обстрілом села Моначинівка Харківської області загинула пенсіонерка

Окупанти артилерією і дронами обстріляли Нікопольський район

Окупанти завдали удару по елеватору під Полтавою, постраждалих немає - обладміністрація

У віці 79 років помер відомий британський актор Бернард Гілл

Унаслідок обстрілу Куп'янського району двоє постраждалих, під завалами може бути жінка - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА