08:26 10.09.2018

Alibaba назвала ім'я наступника Джека Ма на посаді глави компанії

2 хв читати
Alibaba назвала ім'я наступника Джека Ма на посаді глави компанії

Засновник Alibaba Group Джек Ма анонсував річний план змін у компанії. Він покине пост глави компанії рівно за рік, і його місце займе член ради директорів Деніел Чжан, випливає з повідомлення в Twitter компанії.

Раніше газета The New York Times анонсувала, що Джек Ма вийде на пенсію 10 вересня, в понеділок. Цього дня йому виповнюється 54 роки. Однак пізніше сам Джек Ма уточнив, що в статті помилка: йдеться про 10 вересня 2019 року. На посту глави компанії він має намір пропрацювати ще рік. Протягом цього року буде реалізований план з передачі його повноважень Деніелу Чжану. За Джеком Ма збережеться місце в раді директорів.

У своєму зверненні, опублікованому на корпоративному сайті Alibaba, Джек Ма нагадав, що Деніел Чжан працює в компанії вже 11 років. "Відтоді, як він став генеральним директором, він продемонстрував свій чудовий талант, ділову хватку і рішуче лідерство. Під його керівництвом Алібаба послідовно росте протягом 13 кварталів поспіль", - заявив мільярдер.

46-річний Деніел Чжан раніше обіймав посаду головного фінансового директора Taobao і президента Tmall.com. Ще 2015 року Джек Ма називав його своїм наступником, пише South China Morning Post.

Статки Джека Ма Forbes оцінює в $ 36,6 млрд. Він займає 21-й рядок у списку найбагатших людей світу. Компанію Alibaba Ма заснував в 1999 році. Раніше в інтерв'ю Bloomberg TV мільярдер розповідав, що після відходу з компанії планує приділяти більше часу філантропії. За його словами, він має намір створити фонд, який займатиметься фінансуванням освітніх проектів.
 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА