17:58 14.08.2018

Контррозвідники затримали в Слов'янську матір і сина, які в 2014 році несли службу на блокпостах "ДНР"

1 хв читати

Співробітники військової контррозвідки Служби безпеки України спільно зі співробітниками Слов'янського відділу Національної поліції України затримали в Донецькій області сім'ю учасників незаконних збройних формувань "ДНР".

"Силовики встановили, що мешканці Слов’янська - син та мати у 2014 році під впливом проросійської пропаганди добровільно приєднались до бандформування «ополчення Новоросії» та під керівництвом бойовика на ім’я Олександр, серед озброєних осіб, несли службу на блокпосту в Слов’янську і здійснювали фільтраційні заходи", - повідомляє у вівторок прес-центр Операції об'єднаних сил на сторінці в соцмережі Facebook.

Після того як українські військові звільнили Слов'янськ від НЗФ, злякавшись кримінальної відповідальності, матір і син "вирішили відсидітися вдома".

За матеріалами військової контррозвідки СБУ щодо зазначених громадян України відкрито кримінальне провадження та 10 серпня 2018 року оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст. 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань.

Наразі затримані співпрацюють зі слідством.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА