11:39 06.08.2018

Суд продовжив арешт депутата так званої Євпаторійської міськради Осьмініна до 1 жовтня

2 хв читати
Суд продовжив арешт депутата так званої Євпаторійської міськради Осьмініна до 1 жовтня

Дніпровський районний суд Києва 13 серпня розпочне розгляд справи за обвинуваченням депутата самопроголошеної "Євпаторійської міської ради" Сергія Осьмініна у встановленні окупаційної влади в Криму.

"3 серпня в Деснянському районному суді Києва відбулося підготовче засідання у справі так званого депутата Євпаторійської міської ради, якого обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 110 КК України", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прокуратурі Криму в понеділок.

За інформацією прокуратури, наступне засідання призначено на 13 серпня.

"Також обвинуваченому продовжили термін тримання під вартою до 1 жовтня цього року", - додали в прокуратурі Криму.

Як повідомлялося раніше, прокуратура Криму направила до Апеляційного суду Києва обвинувальний акт щодо С.Осьмініна для визначення підсудності розгляду справи. І подальшого розгляду по суті.

"Прокуратура Автономної Республіки Крим до Апеляційного суду Києва направила обвинувальний акт стосовно громадянина України - депутата так званого незаконно створеного органу місцевого самоврядування Євпаторійської міської ради - у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність Україна) КК України для визначення підсудності за одним із районних судів Києва і подальшого розгляду по суті", - розповіла агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар прокуратури АРК Тетяна Тихончик у п'ятницю.

Вона зазначила, що досудовим розслідуванням встановлено: під час подій у Криму в березні 2014 року цей "депутат" забезпечував перевезення членів незаконно створених організацій "чорного козацтва", "самооборони Криму" та інших учасників збройних формувань для захоплення адміністративних будівель і органів місцевого самоврядування, а також для забезпечення здійснення незаконного референдуму в Євпаторії.

Крім того, цей громадянин України, усвідомлюючи, що територія АР Крим із 20 лютого 2014 року є тимчасово окупованою внаслідок збройної агресії Російської Федерації, висунув свою кандидатуру на так звані вибори до органів місцевого самоврядування Євпаторійської міської ради, створеної окупаційною владою РФ на території півострова, від партії "Єдина Росія" і був обраний "депутатом Євпаторійської міської ради" за одномандатним виборчим округом №2 в Євпаторії, що суперечить положенням Конституції України та закону "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" і направлено на зміну державного кордону України.

Як повідомлялося, 3 квітня 2018 року співробітники СБУ затримали в пункті пропуску "Чаплинка" (Херсонська обл.) на адміністративному кордоні з тимчасово анексованим Кримом депутата самопроголошеної "Євпаторійської міської ради" С.Осьмініна.

Він прибув на материкову частину України, де проживають його родичі.

На початку квітня Херсонський міськсуд заарештував його на два місяці. Згодом термін арешту було продовжено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На фронті від початку доби відбулося вже 73 бойових зіткнення, на харківському напрямку було вже 8 ворожих атак, на покровському 24 - Генштаб

Голови парламентів України та Туреччини обговорили активізацію співпраці законодавчих органів

У Києві біля "Либідської" прорвало трубопровід, наземний транспорт зупинено, метро працює у звичайному режимі - КМДА

СБУ і Нацполіція затримали "чорних зброярів", які продавали криміналітету трофейну зброю в прифронтових районах

У Харківській області з-під обстрілів евакуйовано понад 7,5 тис. мирних жителів, зокрема 568 дітей - Синєгубов

Ближайшие дни в Украине будут прохладными, ночью заморозки на поверхности грунта, местами пройдут кратковременные дожди

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними, вночі заморозки на поверхні ґрунту, місцями пройдуть короткочасні дощі

Наступом на Харківщині РФ намагається відволікти українські сили від інших ділянок лінії фронту - британська розвідка

Україна екстрадувала до Чехії шістьох іноземців - організаторів шахрайського кол-центру

Буданов: Ворог утримує невелике угруповання сил у прикордонні в напрямку Сумської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА