16:48 28.07.2018

На столичних Осокорках на будівництві сталася сутичка прибічників "Нацкорпусу" і правоохоронців, двох затримано

2 хв читати

У Києві на Осокорках на будівельному майданчику сталися зіткнення між прибічниками партії "Національний корпус" і правоохоронцями, унаслідок чого двох активістів було доправлено до відділення поліції.

Як повідомляється на сторінці "Нацкорпусу" в соцмережі Facebook, у суботу "Національний корпус" і організація "Національні дружини" спільно з місцевою громадою вийшли на акцію протесту проти нелегальної забудови еко-парку "Осокорки". "Нагадаємо, що забудовник банк "Аркада", незважаючи на численні звернення з боку місцевих жителів і порушення норм законодавства, намагається побудувати житловий комплекс на території еко-парку, в якого входять озера Небреж, Тягле і Мартишів", - зазначено в повідомленні партії.

За інформацією "Нацкорпусу", на місце проведення акції забудовник викликав поліцію, яка затримала кількох активістів.

"У процесі затримання були використані спецзасоби, газові балончики, незважаючи на те, що поруч перебували жінки і діти. Також газом залили й народного депутата України Олега Петренка, який намагався звільнити затриманих", - зазначають у партії.

Також у "Нацкорпусі" стверджують, що під час затримання їхніх активістів побили. "Поліція заштовхала їх у свій автозак, де до них застосували фізичне насильство. Хлопців сильно побили. Затриманих доправили до Дарницького райвідділу поліції м.Києва", - зазначено в повідомленні "Нацкорпусу".

У свою чергу, як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у Дарницькому райуправлінні поліції, о 12:00 суботи до чергової частини надійшла інформація, що на просп.Григоренка, 40 на будівельному майданчику невідомі зламали паркан.

"Двох активних учасників доправили до Дарницького райуправління поліції, їхнім діям було надано правової оцінки", - розповіли в поліції.

У райуправлінні уточнили, що стосовно затриманих складаються адміністративні протоколи, після чого їх відпустять.

Тим часом, поліція відкрила і кримінальне провадження за фактом події за ч.1 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА