19:45 18.06.2018

В Іраку через сильну посуху відклали посівну кампанію

2 хв читати
В Іраку через сильну посуху відклали посівну кампанію

Надзвичайно сильна посуха в Іраку призвела до того, що терміни початку висівання низки найнеобхідніших сільськогосподарських культур довелося відтермінувати через брак води. Про це повідомляє в понеділок ліванське видання Daily Star з посиланням на міністерство сільського господарства Іраку.

Видання уточнює, що йдеться про затримки з посівами рису, кукурудзи та інших культур, які потребують великих обсягів води.

"План аграрних заходів на це літо довелося модифікувати через те, що обсяг води, необхідний для цих злаків, недоступний", - заявили в міністерстві.

У відомстві уточнили, що це рішення далося владі нелегко і що тепер висівання всіх цих сільськогосподарських культур не можна буде здійснювати без дозволу міністерства водних ресурсів.

Видання нагадує, що в останні роки Ірак стикається зі збіднінням водних ресурсів двох своїх основних річок - Євфрату і Тигра, причому в цьому процесі відіграє роль, в тому числі, людський фактор. Так, за останні роки Туреччина та Іран звели кілька гідротехнічних споруд на річках, що течуть до Іраку, що в підсумку впливає на харчування річок на іракській території.

Зокрема, раніше в червні Туреччина ввела в дію дамбу Іліс на річці Тигр, що, як очікують спостерігачі, призведе до падіння рівня води в цій річці вже на іракській території.

Влада Іраку і сільськогосподарське співтовариство країни піддали різкій критиці цей проект Туреччини, зазначає видання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА