19:25 16.05.2018

Денісова просить омбудсмена РФ перевірити умови утримання та медичної допомоги Сенцову

2 хв читати
Денісова просить омбудсмена РФ перевірити умови утримання та медичної допомоги Сенцову

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до омбудсмена Російської Федерації Тетяни Москалькової з проханням особисто перевірити умови утримання та надання медичної допомоги українському режисерові Олегу Сенцову.

Як повідомляє Л.Денісова на своїй сторінці у Facebook, "незаконно затриманий російською владою за сфабрикованою справою наш режисер Олег Сенцов уже 4 роки перебуває в пекельних умовах, без вітамінів, без сонця, без нормального харчування, під страшним психологічним тиском у в'язниці в Росії. Сьогодні він оголосив голодування та відмовився від їжі, допоки Росія не відпустить усіх утримуваних українців".

Раніше в середу сайт "Громадське" з посиланням на двоюрідну сестру О.Сенцова Наталію Каплан повідомив, що О.Сенцов оголосив голодування.

"Я, Сенцов Олег, громадянин України, незаконно засуджений російським судом, перебуваю в колонії міста Лабитнангі, оголосив безстрокове голодування з 14 травня 2018 року. Єдиною умовою її припинення є звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ", - написав О.Сенцов у заяві, скан-копію якої розмістив сайт.

За даними видання, О.Сенцов повідомив адвокату, що готувався до голодування два місяці, відмовляючись від передач і "фізично налаштовуючи організм". У зв'язку з цим захисник не виключив, що О.Сенцова можуть направити на примусове психіатричне обстеження й організують примусове харчування.

Як повідомлялося, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. Українського режисера визнали винним у створенні на території півострова терористичного співтовариства. Верховний суд РФ пізніше визнав законним ухвалений вирок.

О.Сенцов відбуває покарання в колонії суворого режиму в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (ЯНАО), більш відомій як "Білий ведмідь".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

Лондон не заперечує проти використання зброї по РФ - прем'єр Великої Британії

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА