12:36 02.05.2018

Органи місцевої влади на Донбасі під час ООС будуть функціонувати, як і раніше, - Жебрівський

2 хв читати
Органи місцевої влади на Донбасі під час ООС будуть функціонувати, як і раніше, - Жебрівський

З початком операції об'єднаних сил на Донбасі істотних змін в районах, що не прилягають до зон бойових дій, не очікується, заявляє голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"На території, що не прилягає до зони бойових дій, в житті людей нічого не зміниться. Навіть більше - будуть впорядковані блокпости, тому що деякі з них вже стали зайвими і заважають. Так що в цьому напрямку буде спрощення і поліпшення життєдіяльності", - сказав П.Жебрівський на прес-конференції в Краматорську в середу.

За його словами, органи місцевого самоврядування - міськради, сільради - продовжать своє функціонування, як це було до введення в дію указу президента про операції об'єднаних сил.

П.Жебрівський зазначив, що українській владі вкрай важливо відновлювати інфраструктуру не тільки в зонах, які не межують з районами бойових дій, а й поблизу лінії зіткнення.

"Ми вже почали відновлення шкіл в Авдіївці, Красногорівці, на підході Новолуганка, і багато інших об'єктів, які знаходяться поблизу зони бойових дій. І в цьому питанні допомога військових нам вкрай необхідна", - сказав П.Жебрівський.

Він нагадав, що організаційний і фінансовий моменти в питанні відновлення інфраструктури лежать на військово-цивільних адміністраціях, "а військові можуть і будуть сприяти нам у безпеці проведення ремонтних робіт". "Все призначення і звільнення керівників військово-цивільних адміністрацій будуть узгоджуватися з керівником операції", - нагадав П.Жебрівський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

За добу на Харківщині внаслідок обстрілів загинули 12 мирних жителів - Синєгубов

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, вісім поранених

Ворог атакував Полтавську та Дніпропетровську область БПЛА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА