07:40 09.01.2018

У Франції проти Apple через уповільнення iPhone почали розслідування

2 хв читати
У Франції проти Apple через уповільнення iPhone почали розслідування

Паризька прокуратура почала розслідування відносно Apple. Американську корпорацію звинуватили в "обмані і запланованому" уповільненні роботи iPhone застарілих моделей. Раніше Apple вибачилася за це перед користувачами

Прокуратура Парижа організувала попереднє розслідування відносно американської корпорації Apple, повідомляють французька радіостанція Europe 1 і британське агентство Reuters з посиланням на судові джерела.

Розслідування, як уточнює Europe 1, було пов'язано зі зверненням в паризьке наглядове відомство асоціації під назвою "Стоп програмі старіння" (Halte à l'obsolescence programmée - HOP). Воно, за даними радіостанції, було передано в прокуратуру 27 грудня минулого року. Apple, як стверджували в ньому представники HOP, "добровільно уповільнює продуктивність і життя смартфонів, щоб прискорити їх заміну (користувачами)". "Apple впровадила глобальну стратегію старіння, заплановану на збільшення продажів", - стверджували тоді також в асоціації, підкреслюючи, що американська корпорація, на їхню думку, повинна понести відповідальність за всі "неякісні" iPhone, продані у Франції з моменту вступу в силу в країні закону, який вважає навмисне уповільнення роботи техніки виробником злочином (ця норма була оприлюднена у Франції 17 серпня 2017 року).

Попереднє розслідування за цим зверненням паризька прокуратура, за даними Europe 1, почала 5 січня. Справу було доручено національній службі розслідувань Генерального директорату Франції з питань конкуренції, споживачів і контролю за шахрайством (DGCCRF), уточнює радіостанція, помічаючи, що розслідування ведеться за статтею "обман".

Apple на початку листопада випустила нову флагманську версію свого смартфона - iPhone X. Незабаром після цього користувачі апаратів цієї корпорації почали повідомляти про неполадки зі смартфонами. Так, 22 грудня, через уповільнення роботи застарілих моделей iPhone в суд на компанію подали кілька американців. За день до цього представники корпорації самі зізналися в навмисному "моральному старінні" попередніх моделей смартфонів.

29 грудня минулого року Apple опублікувала відкритий лист, в якому вибачилася за це перед користувачами. "Ми знаємо, що деякі з вас відчувають, ніби Apple підвела вас. Ми приносимо вибачення", - відзначали в листі представники компанії.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА