19:20 07.01.2018

Міністр Ірану пообіцяв жорстко відповідати на дії терористів

2 хв читати
Міністр Ірану пообіцяв жорстко відповідати на дії терористів

Іранські спецслужби будуть рішуче реагувати на дії терористичних угруповань в регіоні, заявив міністр розвідки Ірану Махмуд Алаві в неділю на церемонії поминання трьох загиблих співробітників сил безпеки на північному заході Ірану, в місті Урмія.

"Співробітники іранських спецслужб підставляють себе під кулі, але не дозволять ворогові підірвати безпеку країни. Терористичні угруповання не можуть послабити рішучість іранського народу", - наводить його слова агентство IRNA.

4 січня міністерство розвідки Ірану оголосило, що на північному заході країни розгромлено озброєний терористичний осередок, "який потрапив в Іран і планував влаштувати вибухи і вбивати невинних людей, щоб підтримати недавні заворушення".

Згідно із заявою, терористи в зіткненні з іранськими силами безпеки в північно-західному місті Піраншахр в провінції Західний Азербайджан вбили трьох правоохоронців. Один терорист також був убитий, а деякі інші члени угруповання отримали поранення внаслідок зіткнення, заявили в міністерстві.

Під час операції було конфісковано зброю, в тому числі автомати Калашникова, гранати, військову форму та інструкції щодо порушення заворушень.

У заяві міністерства говориться, що три інші терористичні осередки раніше були виявлені і розгромлені в західному Ірані.

Тим часом, напередодні тисячі людей взяли участь в маніфестаціях на підтримку керівництва країни і проти насильства, спалахи якого відбувалися в ході останніх опозиційних демонстрацій.

На минулому тижні в Ірані відбулися акції протесту проти політики влади країни. Президент Ірану Хасан Рухані в свою чергу закликав співгромадян до спокою і нагадав про право громадян на мирне і законне волевиявлення. За даними місцевого телебачення, всього в результаті безладів, що супроводжували акції протесту в різних районах країни, загинули не менше 20 людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні без світла майже 500 населених пунктів - "Укренерго"

Понад 400 тис. споживачів одночасно залишалися без світла на Сумщині через нічний удар РФ - Міненерго

На заході та півночі України в понеділок очікуються грози

У результаті місії ГУР у Криму знищено швидкісний катер ворога

СБУ затримала двох ворожих агентів, які готували масовані обстріли України напередодні Великодня

Окупанти передислоковують сили для можливого наступу на Харків - ISW

Окупанти обстріляли Суми та 17 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, є поранений

У російському полоні перебувають 32 представники українських медіа - Мінкультури

У Чернігові в приміщенні банку стався вибух, пошкоджено будівлю

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА