09:34 31.08.2010

Картина Караваджо "Поцілунок Іуди" доставлена в Україну літаком президента

1 хв читати

Президентський літак доставив в Україну картину Мерізі Караваджо "Взяття Христа під варту, або Поцілунок Іуди", раніше викрадену з українського музею.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили в прес-службі президента.

Реставрацію картини проведуть у Києві, після чого її планується передати до Одеського музею тоді, коли його обладнають необхідними системами безпеки.

Як повідомлялося, в понеділок під час перебування в Німеччині офіційної делегації України на чолі з президентом країни Віктором Януковичем було передано викрадену раніше з Одеського музею західного та східного мистецтва картину італійського художника епохи Відродження Мікеланджело Мерізі Караваджо "Взяття Христа під варту, або Поцілунок Іуди".

31 липня 2008 року з Одеського музею західного і східного мистецтва було вкрадено одне з найцінніших полотен, що зберігаються в Одесі, - картину Мікеланджело да Караваджо "Взяття Христа під варту, або Поцілунок Іуди". Деякі експерти оцінюють вартість картини на чорному ринку в $100 млн, проте інші запевняють, що вкрадене полотно в кращому разі є авторською копією, а оригінал зберігається в Національній галереї Ірландії в Дубліні.

25 червня 2010 року в Німеччині затримали групу з трьох жителів України та жителя Німеччини, які мали намір збути картину Караваджо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА